MISTERIJA! TEČE SIVA VODA A SMRDI NA KILOMETAR: Nesnosan miris širi se naseljem kod Čačka (VIDEO)
Foto: Rina.rs

kroz kišni kolektor

MISTERIJA! TEČE SIVA VODA A SMRDI NA KILOMETAR: Nesnosan miris širi se naseljem kod Čačka (VIDEO)

Srbija -

ČAČAK - Meštani Atenice kod Čačka već godinama imaju problem sa nesnosnim mirisom koji se širi njihovim naseljem skoro čitave godine. Pokušavali su preko nadležnih isntuitucija da reše ovaj problem, ali bezuspešno.

„Kroz kolektor za kišnu kanalizaciju koji je odrađen pre 15 godina, osam meseci u godini, protiče siva voda koja ima nesnosni miris. To sigurno nije kišnica i od tog smrada se ne može živeti. Žalili smo se i nadležnoj inspekcijskoj službi, koja je izlazila na teren, zadnji put u avgustu ove godine”, rekao je za RINU, Slobodan Obradović iz Atenice.

Osim smrada sa kojim žive duže vreme, meštane muči i priobalje Ateničke reke koje je zaraslo u korov i koje je očišćeno, kako kažu, samo jednom za četrdeset godina.

foto: Rina.rs

„Niko ne zna u čiju nadležnost to spada. Mi čistimo ko koliko može, međutim ljudi svašta bacaju, nakupilo se toga baš. Voda se od rastinja ne vidi a pored reke je rizično i prolaziti zbog visine trave“, rekao je Slobodan.

Građani su se obratili Vodoprivrednoj inspekciji, ali još uvek nisu dobili odgovor.

„Ne želimo nikoga da okrivimo već samo da dođemo do rešenja problema. Mi bismo bili zadovoljni da se i jednom godišnje očisti reka, a mi ćemo to raditi ispred svojih dvorišta”, kaže Obradović.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track