ŠOK-FOTO! AMAN LJUDI, ŠTA TO RADITE: Ispod je reka?! Bruka, pola prekriveno flašama, užasan prizor iz Toplice (FOTO)
Foto: B.R.

NIŠTA NISMO NAUČILI

ŠOK-FOTO! AMAN LJUDI, ŠTA TO RADITE: Ispod je reka?! Bruka, pola prekriveno flašama, užasan prizor iz Toplice (FOTO)

Srbija -

KURŠUMLIJA – Na petnaestak kilometara od Kuršumlije, na mestu gde se u reku Toplicu uliva Lukovska reka, voda je prepuna smeća, a najviše ima plastičnih flaša.

Zato je grupa članova Ekološkog kluba sportskih ribolovaca „Tesna Toplica“ rešila da očisti reku i u par dana već sakuplja smeće i flaše. Do sada su u džakovima prikupili neverovatne količine, a deo, ono što je sagorivo su i spalili.

foto: B.R.

-Ne mogu da razumem da se ovoliko otpada sakupilo i ko to baca. Znam da je ovo slabo prometan kraj, ali je flaše donela voda i iz Toplice od njenog izvorišta i iz Lukovske reke. Strašno je koliko se ljudi i posle svega nesavesno odnose prema rekama i prirodi - kazao je učesnik akcije i osnivač ovog kluba Miloš Vučić Mejson iz Kuršumlije.

On dodaje da su toliko razočarani nebrigom da su rešili da akciju nastave još par dana nizvodno ka Kuršumliji.

1 / 3 Foto: B.R.

Ovaj klub otvoren je prošle godine i cilj mu je bio očuvanje i zaštita reka u kraju, kao i uključivanje dece u akcije kojima će se kod njih razviti ekološka svest. Dobro su krenuli, a onda je naišla pandemija korone i malo su pauzirali. Sada se ponovo vraćaju u akciju. Ipak, zaključak učesnika akcije je da se svest i sa koronom nije promenila i da i dalje priroda strada od čovečje nebrige.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track