Najnovije vesti

GRADONAČELNIК SUBOTICE STEVAN BAКIĆ: Otvoreno pismo Zdravku Кrivokapiću
Foto: Grad Subotica

GRADONAČELNIК SUBOTICE STEVAN BAКIĆ: Otvoreno pismo Zdravku Кrivokapiću

Srbija

Poštovani gospodine Кrivokapiću, ja sam rođen u Baru 1967. godine, odrastao sam i školovao se u tadašnjem Titogradu, današnjoj i vekovnoj Podgorici, koju sam napustio 1987. godine. Poreklom sam, sa očeve strane, Vasojević, bratstvo Bakića, sa majčine strane Кomanin, veliko bratstvo Radulovića.

Srbin sam iz Crne Gore, najstariji unuk velikog Luke Radulovića, kraljevog oficira. Praunuk Rista Radulovića, koji je, sa svojim rođenim bratom Gavrilom, bio pobednik Bitke za Skadar, a obojica su odlikovani od kralja Nikole, zlatnim i srebrnim likom Obilić medalje. Sinovac sam i počivšeg Stefana Bakića, čije ime i nosim, a koji je poginuo pri oslobođenju Sarajeva 1945. godine. Nadam se, gospodine Кrivokapiću, da Vam je jasno za koju Crnu Goru su se borili moji preci i protiv koga. Ja sam onaj sa kojim ste pričali i koji Vam je čestitao pobedu telefonom, pet minuta pre nego što ste se obratili javnosti Crne Gore.

Rekavši ovo i predstavivši se, moram da pitam, da li je moguće da ste dozvolili da osoba koja je organizovala doček za zlikovca Hašima Tačija, ponižava moju braću i sestre? Doveli ste ga na sveto mesto Ostrog, najvećeg od svih, Svetog Vasilija, gde postavlja ultimatum da nema mesta za Srbe u vršenju vlasti.

Na tom svetom mestu, sve to aminuje jedan od najbližih saradnika Mila Đukanovića na sprovođenju referenduma iz 2006. godine, što mu, kao i mnogi naši ljudi, nisam zaboravio i nikada mu neću to oprostiti.

Da li je moguće, gospodine Кrivokapiću, da su ove sudbonosne odluke u rukama onog koji ne može da prežali što nije mogao da ostvari svoju želju da dođe na čelo jedne od najznačajnijih institucija za Srbiju i srpski narod? Zbog toga on, izgleda, ne može da oprosti mojoj Srbiji i mom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Prilažem fotografiju koju ste mi poslali 31. avgusta, u 00:30 časova i pitam Vas – da li je osoba sa fotografije izvor Vaših informacija o navodnoj povezanosti moga predsednika Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića?

Voleo bih da mi javno odgovorite na pitanja koja sam Vam postavio u ovom pismu, gospodine Кrivokapiću.

Grad Subotica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...