MIROVIĆU URUČENA PLAKETA ZA DOPRINOS RADU SAVEZA KRAJIŠKIH SRBA
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆU URUČENA PLAKETA ZA DOPRINOS RADU SAVEZA KRAJIŠKIH SRBA

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas u Bačkom Jarku, na manifestacijama „Krajišnici u riječi i slici“ i „Petru za Petrovdan“, istakavši da mora postojati zajednički program koji podrazumeva sveobuhvatnije i intenzivnije povezivanje svih naših krajeva.

Predsedniku Miroviću uručena je plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja iz Novog Sada i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i u regionu.

foto: Pokrajinska vlada

„Počastvovan sam ovim priznanjem, koje posvećujem svim živim i posebno palim borcima koji su svoje živote dali za čast i slobodu otadžbine. Naš zajednički cilj jeste jedinstvo i zajedništvo svih Srba i država u kojoj će mladi ljudi imati uzore iz vremena Petra Kočića i Svetozara Miletića, koji su svoje živote i rad stavili u službu otadžbine“, naglasio je Mirović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je, primajući plaketu, da su snažni i ujedinjeni Srbi i jaka Srbija zavet koji dugujemo precima i ono što moramo ostaviti potomcima.

foto: Pokrajinska vlada

Predsednica Saveza krajiških udruženja Ranka Srdić Milić zahvalila je predsedniku Miroviću na podršci radu Saveza i očuvanju identiteta i kulture Krajišnika.

Reč je o manifestacijama koje organizuju Savez krajiških udruženja iz Novog Sada sa 15 članica, Centar za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Kulturni centar „Lukijan Mušicki“ iz Temerina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track