PROSLAVLJEN DAN GRADA, KRALJEVDAN: Kraljevo obeležilo svoj dan, najzaslužnijima uručene nagrade
Foto: Kurir/ J. S.

Svečanom sednicom Skupštine i dodelom nagrada

PROSLAVLJEN DAN GRADA, KRALJEVDAN: Kraljevo obeležilo svoj dan, najzaslužnijima uručene nagrade

Srbija -

Svečanom sednicom Skupštine i dodelom nagrada i zahvalnica najzaslužnijim pojedincima i ustanovama za 2020. godinu, Kraljevo je u sredu obeležilo Dan grada - Kraljevdan.

Diplome zaslužnog građanina dodeljene su dr Zorici Kostić, infektologu, „za učinjena humana dela i predan rad u oblasti zdravstva“, pre svega tokom borbe sa virusom korona, zatim Zoranu Stankoviću, generalnom direktoru preduzeća „Elektromontaža“ d.o.o. Kraljevo „za učinjena humana dela i doprinos u radu i razvoju društvene zajednice“, kao i Zoranu Stanojeviću, pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije „za hrabrost, požrtvovanje i humano postupanje prilikom spasavanja života ugroženih građana“ u junskim poplavama na teritoriji Mesne zajednice Studenica.

foto: Kurir/ J. S.

Diplomu zaslužne ustanove dobio je kraljevački Zavod za javno zdravlje „za dugogodišnji rad u zdravstvu, profesionalno i požrtvovano postupanje u sprečavanju i širenju pandemije SARS-CoV-2 virusa“, a diploma zaslužne sportske organizacije uručena je Vaterpolo plivačkom klubu „Kraljevo“ „za izuzetan uspeh, strajnost i posvećenost razvoju i unapređenju vaterpolo i plivačkog sporta“.

Diplomu zaslužne obrazovne ustanove grada Kraljeva za ovu godinu ponela je Elektro - saobraćajno tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Kraljeva „za dugogodišnje uspešan rad u obrazovanju i ostvarene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima“, dok je diploma zaslužnog udruženja građana za 2020. godinu pripala Udruženju građana „Prijateljstvo za nova vremena“„za doprinos razvoju i afirmaciji grada Kraljeva“.

Oktobarska nagrada grada Kraljeva uručena je pukovniku profesoru dr Radovanu Čekancu „za doprinos razvoju i unapređivanju zdravstva“ i za nesebičnu pomoć i napore učinjene na sprečavanju širenja virusa Covid-19 na teritoriji grada Kraljeva.

foto: Kurir/ J. S.

Andrea Ćirić, studentkinja četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta na Beogradskom univerzitetu, dobila je Specijalnu nagradu za podsticaj humanosti „Milomir Glavčić“ – „za pokazanu solidarnost, humanost i dobročinstvo“, jer je ona svoju rođendansku žurku pretvorila u humanitarni događaj, a od dobijenih darova kraljevačkoj bolnici kupila aparat za intravensku primenu lekova.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Tezić ovim povodom uručio je i zahvalnice, a među nagrađenima su Policijska uprava Kraljevo i Vojska Srbije.

1 / 10 Foto: Kurir/ J. S.

Uručenju nagrada prethodilo je obraćanje gradonačelnika, koji se u svom govoru osvrnuo na rezultate rada lokalne vlasti u prethodnih godinu dana, a održan je i kraći kulturno umetnički program.

Obeležavanjem Kraljevdana, grad na Ibru od 1998. godine neguje kult dinastije Nemanjića, sećanjem na 7. oktobar 1226. godine, kada se upokojio prvi srpski kralj Stefan Prvovenčani, kasnije kanonizovan kao Sveti Simon.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track