NASTAVLJENA LEPA TRADICIJA: Loznica se đacima generacije zahvalila bilbordom u centru grada
Foto: T. Ilić

OMLADINA ZA PONOS

NASTAVLJENA LEPA TRADICIJA: Loznica se đacima generacije zahvalila bilbordom u centru grada

Srbija -

LOZNICA - Zajedničku fotografiju trinaestoro đaka generacije lozničkih osnovnih i srednjih škola postavila je lokalna samouprava na bilbordu u centru Loznice uz slogan "Učim+ znam=vredim"’.

Tako je grad nastavio praksu započetu pre nekoliko godina, samo što ove nije bilo fotografija lozničkih učenika koji su osvojili značajna priznanja na takmičenjima, pošto zbog korone nisu održavana.

Đacima generacije su dan pred početak školske godine u gradskoj upravi uručene prigodne nagrade, svakom po osam hiljada dinara i knjiga, čime je grad nastavio sa lepom tradicijom nagrađivanja najboljih školaraca.

Od pre 10 godina Loznica u junu, na kraju školske godine, u gradskoj upravi organizuje prijem za osnovce i srednjoškolce koji su osvajači neke od tri prve nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima i učenike generacije.

Tada im budu uručene i jednokratne novčane nagrade, prvoplasiranima 7.000, osvajačima drugog mesta 6.000, a trećeg 5.000 dinara dok đak generacije dobija 8.000 dinara.

Zbog pandemije kovida-19 ove godine to u junu nije učinjeno.

Loznica dodeljuje i Gradske nagrade najboljim učenicima i studentima za šta je, kao i godinu pre, i ove predviđeno u gradskoj kasi 14,7 miliona dinara. Ove godine po 5.000 odnosno po 10.000 dinara mesečno dobija 48 učenika i 94 studenta koji su ispunili potrebne uslove.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto:T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track