NOVINARI, PAŽNJA: Fond solidarnosti UNS daje beskamatne pozajmice i osigurava vas 24 sata
Foto: UNS

Dobrodošla pomoć

NOVINARI, PAŽNJA: Fond solidarnosti UNS daje beskamatne pozajmice i osigurava vas 24 sata

Društvo -

Svi novinari, koji su aktivno u tom poslu, ali i oni penzionisani, iako nisu članovi Udruženja novinara Srbije (UNS), mogu biti članovi Fonda solidarnosti UNS-a i ostvariti brojne povoljnosti.

Fond daje beskamatne pozajmice od 30.000 dinara, a vraćanje je u 10 mesečnih rata. Tu je i osiguranje 24 sata dnevno u slučaju povreda. - U ovo vreme, kada je posebno dosta mladih novinara na autorskim ugovorima, članstvo u Fondu solidarnosti im u neku ruku pruža sigurnost da neće bit sami ukoliko ostanu bez posla. Takođe, svi naši teško oboleli članovi imaju pravo na jednokratnu pomoć jednom u dve godine. Ne postoji limit u godinama za učlanjenje u Fond, a članovi su osigurani i u slučaju smrti. Neophodno je samo da prođe najmanje šest meseci od učlanjenja da bi osiguravajuća kuća isplatila osiguranje - kaže za Kurir Vera Rakin, predsednica Izvršnog odbora Fonda solidarnosti UNS-a.

Ona podseća i stariji od 85 godina, koji kao počasni članovi ne plaćaju članarinu, imaju pravo i na naplatu osiguranja koje je do skoro bilo isključivo za one koji plaćaju članarine.

U slučaju invaliditeta, zavisno od procenta invalidnosti, porodici se isplaćuje do 500.000 dinara, u slućaju smrti kao posledici nesrećnog slucaja 250.000 dinara, a u slucaju smrti člana Fonda usled bolesti, 65.000 dinara. Članarina je 1.5000 dinara za kalendarsku godinu za slobodne novinare, veterane i penzionere ili jedan odsto od mesečne neto plate za zaposlene.

Kurir.rs/ J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track