ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA U VALJEVU, ZARAŽEN JOŠ 31: Broj novopozitivnih povećava se iz časa u čas
Foto: S.S.

KOLUBARSKI OKRUG

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA U VALJEVU, ZARAŽEN JOŠ 31: Broj novopozitivnih povećava se iz časa u čas

Srbija -

VALJEVO - U Valjevu je korona virus potvrđen kod još 31 osobe, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje o broju novopozitivnih u Kolubarskom okrugu do juče u 15 časova. Štab za vanredne situacije je saopštio da je epidemiološka situacija u Valjevu preteća.

U opštinama Kolubarskog okruga su 22 osobe novopozitivne. U Ljigu je devet novoobolelih, u Mionici sedam, a u Osečini i Lajkovcu po tri novopozitivne osobe.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 19 osoba iz Valjeva, dve iz Lajkovca i po jedna osoba iz Mionice i Ljiga.

Povećava se i broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Tako se u samoizolaciji nalaze 251 osoba iz Valjeva, 28 iz Mionice, 16 iz Lajkovca, 10 iz Ljiga, šest sa Uba i četiri osobe iz Osečine.

Štab za vanredne situacije je saopštio da je broj pregleda u Kovid ambulanti u Valjevu dosta povećan, dok je u Prijemno-urgentnom centru u odnosu na prethodni dan je smanjen.

-Povećan broj prijema na hospitalizaciju i povećan broj sumnjivih, verovatnih i/ili laboratorijski potvrđenih novoobolelih u Kovid odeljenjima bolnice i kućnoj izolaciji, kao i lica iz kontakta u kućnoj samoizolaciji ukazuju na preteću epidemiološku i vanrednu situaciju u gradu. Među obolelim su mlađi, učenici i studenti, penzioneri,nezaposleni, zaposleni u javnim službama, proizvodnji i usugama ,školstvu, u prometu hrane, lekova i druge robe, što ukazuje da se mere dosledno ne sprovode u radnoj sredini, na ulici, otvorenom i zatvorenom prostoru- saopoštio je Štab za vanredne situacije.

Od početka pandemije od posledica korona virusa u Valjevu su preminule 32 osobe, a u Mionici njih šest. U Ljigu je preminulo pet osoba, kao i u Lajkovcu, a po četiri osobe preminule su od posledica korona virusa u Osečini i Ubu.

(Kurir.rs/S.S./ Foto:S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja