LEPA VEST IZ KRALJEVA: Gradi se nova školska zgrada u Ribnici, useljenje dogodine (FOTO)
Foto: Grad Kraljevo

DECI NA RADOST

LEPA VEST IZ KRALJEVA: Gradi se nova školska zgrada u Ribnici, useljenje dogodine (FOTO)

Srbija -

U kraljevačkom naselju Ribnica u toku su radovi na izgradnji nove zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“, a vrednost ovog projekta je blizu 392 miliona dinara. Novi objekat škole, sa fiskulturnom salom, kao i kotlarnicom, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, gradi se na mestu starog koji je porušen.

Užurbano se radi, pa i subotom do kasnog popodneva, u nastojanju da se objekat okrovi do početka zime i da se pređe na unutrašnje radove, koji nisu toliko uslovljeni vremenskim prilikama, kako bi učenici novu školsku godinu, u septembru 2021. godine, započeli u novom objektu.

foto: Grad Kraljevo

Po rečima gradonačelnika Kraljeva, dr Predraga Terzića, ovo će biti jedna od najlepših osnovnih škola ne samo u Kraljevu i Ribnici, nego u ovom delu Srbije, građena po najnovijim standardima, koju će nove generacije Ribničana pamtiti.

- Celo naselje Ribnica se ubrzano razvija. Pored prelepe šetačke staze, dva potpuno nova tržna centra, nove ambulante, sada se grade i stanovi za snage bezbednosti. Uskoro će biti završena i javna nabavka za izgradnju spoljne infrastrukture, pristupnih saobraćajnica, kanalizacione, vodovodne mreže, parking mesta, i ja sam uveren da je ovo pravi početak izgradnje potpuno nove Ribnice - ne kao prigradskog naselja, nego kao novog dela Kraljeva, kaže gradonačelnik.

foto: Grad Kraljevo

Dok novi objekat, bruto površine 5.800 kvadratnih metara, ne bude završen, 480 učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ nastavu pohađa u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, dok je školska administracija smeštena u Domu kulture u Ribnici.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track