PRIMER ZA SVE

BRAVO NIŠLIJE! Odrekli se koncerta i vatrometa za doček Nove godine, pa sav novac usmerili za LEČENJE DECE (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Umesto organizovanog tradicionalnog dočeka Nove godine uz koncert i vatromet, u Nišu će ove godine zbog epidemioloske situacije sve to izostati. Najavljen je dnevni program na nekoliko lokacija, uz Deda Mraza, prodajnu izlozbu i koncerte na video bimu, a privrednici će uz medijaciju grada ucestvovati u humanitarnoj akciji prikupljanja opreme za Deciju internu kliniku. Nišlije će Novu 2021. godinu dočekati skromno u krugu porodice, bez velike pompe. Ukoliko institut za javno zdravlje odobri, stanovnici ovog grada će ipak osetiti čari novogodišnje noći.

- Ono što će biti u skladu sa preporukama. Biće postavljene kućice, postavke segment programa iz kulturnih ustanova, trudićemo se da popštujemo sve mere. Iako iz budžeta nije odvojen novac za organizovani doček na Trgu, ima puno donatora koji žele da pomognu, pa će sva sredstva biti usmerena ka Dečjoj internoj klinici u Nišu - kaže Adriana Atanasov, većnica.

- Usmerili smo ta sredstva ka Dečjoj klinici u Nišu. Mi smo puno novca potrošili na borbu protiv kovida, ali našim uticajem, društveno odgovorna preduzeća doniraće za decu u klinici.

U banci dobročinstva biće organizovano prikupljanje novca za lečenje najugroženijih građana.

Dnevni novogodišnji program u Nišu odvijaće se od 27. Decembra na gradskom Trgu.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track