NOVA PREDSEDNICA OSNOVNOG SUDA U VRANJU PREUZELA DUŽNOST: Od početka godine uprkos koroni rešeno više od 20.000 predmeta
Foto: T.S.

svečana sednica

NOVA PREDSEDNICA OSNOVNOG SUDA U VRANJU PREUZELA DUŽNOST: Od početka godine uprkos koroni rešeno više od 20.000 predmeta

Srbija -

U Osnovnom sudu u Vranju danas je na svečanoj sednici svih sudija, koja je održana uz primenu svih epidemioloških mera, na funkciju predsednika suda stupila sudija Dragana Stanković Tasić, koja je izabrana odlukom Narodne skupštine Srbije.

U saopštenju Osnovnog suda u Vranju je navedeno da je na početku 2020. godine ta institucija imala ukupno u radu 26.294 predmeta od čega starih predmeta 7.441.

- Pored svih epidemioloških mera koje se sprovode u Osnovnom sudu u Vranju, imajući u vidu i proglašeno vanredno stanje na teritoriji RS kad je sud postupao samo u predmetima koji ne trpe odlaganje, ceneći činjenicu da sud nije radio zbog izolacije zaposlenih u periodu od 18. marta do 13. aprila i da je jedan broj zaposlenih bio zaražen virusom korona, a jedan broj izolovan po odlukama nadležnog organa, zaključno sa 29. decembrom rešeno je ukupno 20.152 predmeta, od čega starih 6.481 predmet. Od 3. juna, u drugoj polovini godine, rešen je najveći broj od ukupno rešenih predmeta i to 13.694, od toga starih 5.143 - navedeno je u saopštenju.

Osnovni sud u Vranju, Vranje
foto: T.S.

Ukupan broj nerešenih predmeta pre stupanja na funkciju nove predsednice suda Dragane Stanković Tasić je ukupno 6.142, od čega je starih predmeta samo 609.

- Ovaj broj predmeta, posebno starih, rešen je i pored svih otežavajućih okolnosti zbog epidemije zarazne bolesti kovid-19 i to zahvaljujući izuzetnoj saradnji svih sudija i zaposlenih u sudu, pripravnika i volontera, njihovoj organizovanosti, požrtvovanosti i posvećenosti poslu, toleranciji i odgovornom ponašanju, ali ne samo njih, već i posetilaca suda, stranaka i advokata, zbog čega danas pre primopredaje izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost na tome, kao odlazeći v.f. predsednika suda, sa željom da Osnovni sud u Vranju u narednom periodu, na čelu sa novom predsednicom suda, postigne još bolje rezultate u vršenju sudske vlasti, zaštiti sloboda i prava građana, prava i interesa pravnih lica i obezbeđivanju ustavnosti i zakonitosti - navedeno je u saopštenju koje je potpisala v.f. predsednika suda Aleksandra Tošić Arsić.

Primopredaja između tada v.f. predsednika suda Stojadina Stankovića i sudije Aleksandre Tošić Arsić, koja je odlukom predsednika Višeg suda u Vranju Dragane Ilić Marković postavljena za novog v.f. predsednika bila je 3. juna 2020.

U tom momentu je sud imao u radu ukupno 19.836 predmeta.

(Kurir.rs/T.S./Foto:T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track