BOŽIĆNI PRIVREDNI DORUČAK: Kruševac i Rasinski okrug sve atraktivniji za nove investicije
Foto: Ž.M.

tradicionalna manifestacija u Privrednoj komori Kruševac

BOŽIĆNI PRIVREDNI DORUČAK: Kruševac i Rasinski okrug sve atraktivniji za nove investicije

Srbija -

KRUŠEVAC - Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog okruga organizovala je tradicionalnu manifestaciju Božićni privredni doručak 2021, povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Božića.

Poslovni uspesi i dobri rezultati privrednika u prethodnoj godini krunisani su prestižnim priznanjima - poveljom i zlatnikom. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, ovaj događaj je održan u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Božićni doručak, Kruševac
foto: Ž.M.

Uvažene goste pozdravili su Maja Marković, v.d. direktora PKS RPK Rasinskog upravnog okruga, protojerej-stavrofor gospodin Dragi Veškovac, sekretar Episkopa kruševačkog gospodina Davida, i MilošNenezić, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije.

Markovićeva je istakla da je PKS-RPK Kruševac, naročito u izazovnoj godini koja je za nama, svojim radom i angažovanjem pokazala da zastupa interese privrednih subjekata, u skladu sa njihovim potrebama.

Božićni doručak, Kruševac
foto: Ž.M.

,,Mere koje je Vlada Republike Srbije donela u 2020. godini upravo su mere koje je predložila PKS, a koje su predložene na osnovu inicijativa koje je privreda dala. Nikada glas privrede nije bio više poštovan nego što je to danas. Zahvaljujući državnoj pomoći i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, privreda Rasinskog okruga se relativno dobro snašla i završila je 2020. godinu sa pozitivnim rezultatom. Spoljnotrgovinska razmena je porasla za 3.1 odsto, a industrijska proizvodnja se nalazi na istom nivou kao i 2019.godine, što je izuzetno dobar rezultat ako uzmemo u obzir da je pandemija pogodila, ne samo našu zemlju, već i ceo svet, istakla je čelnica RPK Rasinskog okruga.

1 / 6 Foto: Ž.M.

Ona je istakla da, zahvaljujući Bratislavu Gašiću, Grad Kruševac i Rasinski okrug postaju sve atraktivniji za nove investicije. Odgovornom politikom obezbeđen je ambijent za očuvanje privrede. Kapitalnim investicijama, izgradnjom Moravskog koridora, novih industrijskih zona i parkova, ulaganjem u aerodrom Rosulje, Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i čvrstog otpada, izgradnjom Regionalnog industrijsko-tehnološkog parka, Grad

Kruševac postaje centar razvoja. COVID bolnica je izgrađena u rekordnom roku, koja se slobodno može nazvati budućim Kliničkim centrom. Prestankom pandemije, RPK Kruševac će se zajedno sa lokalnom samoupravom Grada Kruševca boriti za formiranje Medicinskog fakulteta. Borba za razvoj nauke i obrazovanje, svakako će zajedno sa svim pobrojanim investicijama, doprineti da Grad Kruševac bude još atraktivnije mesto, kako za dolazak, tako i ostanak mladih ljudi. Cilj je da Grad Kruševac bude mesto gde će mladi da osnivaju svoje porodice i gde će svoja znanja stečena tokom obrazovanja primeniti u radu na poslovima u svom gradu.

Božićni doručak, Kruševac
foto: Ž.M.

Na ovogodišnjem Božićnom privrednom doručka najuspešnijim privrednicima podeljene su nagrade. Miloš Nenezić, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije, uručio je godišnje nagrade Privredne komore Srbije u sledećim kategorijama: - Jubilarna nagrada – Junior DOO, Nagrada za poslovni rezultat - Flory DOO, Nagrada za poslovnog lidera - Boban Gašić, vlasnik i direktor kompanije BG product iz Kruševca

Maja Marković uručila je poklon protojereju-stavroforu gospodinu Dragom Veškovcu, namenjen Njegovom Preosveštenstvu Episkopu kruševačkom gospodinu dr Davidu Peroviću, a potom povelje sa zlatnikom dobitnicima nagrada za ostvarene rezulatate u 2020. g, u sledećim kategorijama: Nagrada za doprinos razvoju lokalne zajednice – Javno komunalno preduzeće Kruševac, Nagrada za doprinos razvoju privatnog preduzetništva - kompanija Sparrow DOO Varvarin, Nagrada za kvalitet proizvoda - Tehnometal doo Dašnica, Nagrada za doprinos razvoju turizma - Vinska kuća Spasić Tržac, Nagrada za izvoznika godine - Kompanija Amphenol Automotive Technology doo Trstenik iNagrada za menadžera godine – Anđelka Atanasković, ministarka privrede Srbije, a donedavno direktorka PPT Namenska iz Trstenika.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track