RADNIK OBEZBEĐENJA SPASEN OD POPLAVA: Bio je u kućići kada ga je opkolila izlivena Južna Morava, spasioci odmah reagovali
Foto: MUP Srbije

donja trnava

RADNIK OBEZBEĐENJA SPASEN OD POPLAVA: Bio je u kućići kada ga je opkolila izlivena Južna Morava, spasioci odmah reagovali

Srbija -

Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasli su danas jednog radnika šljunkare u Donjoj Trnavi koga je u kučici opkolila izlivena Južna Morava, izjavio je danas komandant niškog Štaba za vanredne situacije i gradski većnik Miroslav Đokić.

- Radnik obezbeđenja nalazio se kućici u kojoj dežura kada ga je okružila voda. Spasioci Sektora za vanredne situacije čamcima su ga prevezli na sigurno mesto - rekao je Đokić novinarima.

Danas je proglašena vanredna odbrana od poplava u gradskom području gde protiče Južna Morava, dok je, kako je dodao, znatno bolja situacija na Nišavi, Suvodolskom potoku i Kutinskojskoj reci.

Po njegovim rečima, vodosnabdevanje u Nišu se polako normalizuje, pošto se od jutros ponovo koristi voda sa izvorišta u Mokri i Ljuberadji.

- Bez vode su i dalje stanovnici Vinika, Podvinika, Cerjke, Kamenica i Jasenovik. Tamo u toku popodneva od 14.00 do 18.00 časova dežuraju cisterne sa pijaćom vodom - izjavio je Đokić.

On je istakao da je voda u Nišu bekteriološki i hemijski ispravna i da nisu tačne informacije da voda iz gradskog vodovoda nije za piće.

Đokić je kazao da je snabdevanje strujom normalizuje, a juče je bez električne energije bilo više od 3.600 korisnika.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track