SPORTSKA HALA PUNKT ZA VAKCINACIJU U LESKOVCU: Najpre imunizacija starijih od 75 godina
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Gradski štab za vanredne situacije

SPORTSKA HALA PUNKT ZA VAKCINACIJU U LESKOVCU: Najpre imunizacija starijih od 75 godina

Srbija -

Sportska hala u centru Leskovca biće punkt za masovnu vakcinaciju građana protiv korona virusa, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

Kako je saopšteno sa sednice, do srede, 20. januara hala "Partizan" bi trebalo da bude spremna, kada će i, kako je rečeno, početi vakcinacija.

Na 45. sednici leskovačkog Štaba za vanredne situacije, bilo je i reči da će, ukoliko bude bilo potrebe, biti otvoren još neki centar za vakcinaciju.

Komandant štaba i gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da je cilj formiranja punkta da se na organizovan način i uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije i principa bezbednosne imunizacije, vakciniše što veći broj osoba za što kraće vreme.

"Ministarsvo zdravlja određuje prioritetne grupe, a građani mogu da se prijave za vakcinaciju preko e-Uprave i kol-centra. Vakcinisaće se najpre stanovnici stariji od 75 godina, zatim oni od 64 do 75, a za ostale grupe će se slediti instrukcije", naveo je Cvetanović.

Broj zdravstvenih radnika koji se do danas vakcinisao protiv korone u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Leskovac je 327, a u Opštoj bolnici se ukupno prijavilo još njih 540, od kojih 150 koji su preležali korona virus, saopštio je Cvetanović.

Dodao je da se zdravstveni radnici interesuju, kako za Fajzerovu, tako i za rusku i kinesku vakcinu, pa podsetio da je imunizacija počela poslednjeg dana u decembru u Gerontološkom centru, a tada su vakcinisani korisnici i zaposleni, ukupno 153 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug, Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track