VAKCINACIJA NA 5 PUNKTOVA: Za 48 sati cepivo primilo skoro 500 građana Loznice
Foto: T. Ilić

kovid

VAKCINACIJA NA 5 PUNKTOVA: Za 48 sati cepivo primilo skoro 500 građana Loznice

Srbija -

U Loznici je za prva dva dana imunizacije više od 460 građana primilo vakcinu protiv kovida-19

Vakcinisanje se obavlja na pet mesta. Osim na glavnom punktu u Preventivnom centru u Domu zdravlja "Dr Milenko Marin" Lozničani vakcinu mogu primiti u takozvanoj Viskozinoj ambulanti, odnosno Medicini rada na Gradilištu i u ambulantama u Banji Koviljači, Dragincu i Lešnici.

Punktovi su na području Loznice tako raspoređeni da građani do njih što manje putuju, a ukoliko bude potrebno razmatra se mogućnost da jedan bude otvoren i u Vukov dom kulture koji se nalazi u centru grada. Rukovodstvo grada i Gradski štab za vanredne situacije su u stalnoj vezi sa rukovodstvom lozničkih zdravstvenih ustanova, posebno Domom zdravlja kao nosiocem imunizacije u Loznici i prate stanje na terenu.

Loznica, vakcinacija
foto: T. Ilić

U toku današnjeg, trećeg dana imunizacije u Loznici će vakcinu primiti još oko 260 građana koji su se preko e-Uprave izjasnili da to žele da učine. Procena je da će do kraja sedmice biti vakcinisano više od hiljadu Lozničana.

U Loznici je vakcinacija protiv koronavirusa počela 8. januara kad je Fajzerovu vakcinu primilo 75 medicinskih radnika, a vakcinacija građana započeta je 16. januara kad je prvih šest Lozničana, starijih od 75 godina, dobilo cepivo.

Inače, u bolnici i Domu zdravlja do sada je Fajzerovu ili Sinofarm vakcinu protiv kovida-19 primilo više od 180 zaposlenih. Loznica je za sada dobila 990 doza kineske vakcine, a prema nezvaničnim informacijama mnogi građani čekaju ruski Sputnjik V i baš njome žele da se vakcinišu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track