JEDINI NASLEDNIK ARČIBALDA RAJSA ŽIVI U SRBIJI! Sve stvari poklonio muzeju, sačuvao samo ikonu Bogorodice (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Rudolf Arčibald Rajs, švajcarski forenzičar i pionir kriminalistike za svog naslednika ima Srbina Nikolu Gačića iz Gornjeg Milanovca.

Nije tajna da je čuveni forenzičar voleo našu zemlju, pa ne čudi da je u svom testamentu ostavio u amanet da se i njegov naslednik mora oženiti Srpkinjom. Posinak Švajcarca Alfred Favra poslušao je uglednog profesora i za izabranicu odabrao Slavku Gačić, rodom iz Gornjeg Milanovca, a njen sestrić Nikola godinama kasnije nasledio je sve lične stvari Arčibalda Rajsa.

"Od portreta koji je rađen na Kalemegdanu, bista koju je radio Brežanin, pisaća mašina, njegov sto, stolica, lule, štapovi, ordenje, sve njegove lične stvari", objasnio je Nikola za Kurir televiziju.

Većinu vrednih stvari Nikola je poklonio muzeju Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu, a u svom domu je ostavio samo Rajsovu amajliju, ikonu koju je na Solunskom frontu dobio od srpskog vojnika.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track