1.490 KRALJEVČANA VAKCINISANO ZA 24 SATA: Od početka imunizacije vakcinu primilo više od 7.000 građana
Foto: Kurir/ J.S.

dobar odziv

1.490 KRALJEVČANA VAKCINISANO ZA 24 SATA: Od početka imunizacije vakcinu primilo više od 7.000 građana

Srbija -

Od kada je počela masovna imunizacija građana protiv korona virusa, Kraljevčani se prijavljuju u velikom broju, tako da u ovom gradu više od 1.000 osoba dnevno primi vakcinu.

- U Novoj hali sportova u naselju Ribnica, gde se obavlja masovna vakcinacija građana, imamo 12 medicinskih timova na raspolaganju, koji rade u dve smene, a imunizacija se obavlja od 8 do 18 časova svakoga dana, pa i vikendom, kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja "Kraljevo".

Po njenim rečima, do utorka u podne, vakcinisano je više od 7.000 osoba, uključujući i 500 zdravstvenih radnika u ovom gradu, kao i korisnika Gerontološkog centra u obližnjoj Mataruškoj banji, koji su primili i drugu dozu vakcine.

- U ponedeljak smo zabeležili rekord jer je u jednom danu vakcinisano čak 1.490 građana. Za sada ne postoji bojazan od nestanka vakcina, jer imamo dovoljno doza za narednih nekoliko dana. Kraljevčanima je dostupna vakcina „Sinofarm“ kineskog proizvođača, navodi dr Krčevinac.

Prateći sprovođenje vakcinacije u drugim gradovima i opštinama u centralnoj Srbiji, Kraljevo se, po rečima direktorke kraljevačkog Doma zdravlja, nalazi u vrhu odziva građana na vakcinaciju, u odnosu na ukupan broj stanovnika.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track