KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Povećan broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata
Foto: T. I.

Zavod za javno zdravlje

KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Povećan broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata

Srbija -

Korona virus u Loznici se ponaša kao na pravoj klackalici, čas je dole, čas je gore, jedan dan brojke budu bolje, ali ima preminulih, drugi nema smrtnih slučajeva, ali brojke odu malo gore.

Tako je broj pacijenata na kovid odeljenjima ponovo povećan, trenutno ih je 71, sedam više nego juče, ali srećom nema preminulih.

Povećan je i broj pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" gde je kod lekara došao 121 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama, za 31 je to bio prvi pregled zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili na kontroli.

Urađena su 92 rendgenska snimka pluća, 11 više nego u sredu, i kod 13 osoba otkrivene pneumonije. Kod infektologa je upućeno 11 Lozničana dok je u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano 30 pacijenata, od togа је za njih osam to bio prvi dolazak.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg dana u Mačvanskom okrugu je potvrđeno 69 pozitivnih uzoraka na kovid-19, jedan više nego u sredu.

Najviše ih je u Šapcu (31), a onda u Loznici (12) i Bogatiću (10) dok su ostali jednocifreni, Vladimirci (6), Krupanj (4), po tri ih imaju Vladimirci i Mali Zvornik dok Koceljeva nema novozaraženih. Broj obolelih je smanjen za 14 i ima ih 1.067 u okrugu. Sa kovidom se bori 531 Šapčanin kao i 188 Lozničana dok je u opštinama najviše takvih u Bogatiću (133), a ostali su ispod stotinu obolelih, Vladimirci (99), Ljubovija (61), Krupanj (21), Koceljeva (19) i Mali Zvornik (15).

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track