OZBILJNA SITUACIJA U NIŠU Doktor Jerkan optimista: Jedini lek je vakcina, mislim da ćemo uspeti da pobedimo ovu neman
Foto: Printscreen RTS

godinu dana od prvog aktivnog slučaja u ovom gradu

OZBILJNA SITUACIJA U NIŠU Doktor Jerkan optimista: Jedini lek je vakcina, mislim da ćemo uspeti da pobedimo ovu neman

Srbija -

Po broju novozaraženih koronavirusom Niš je u sredu bio drugi u zemlji i obležio je godinu dana od prvog aktivnog slučaja koronavirusa.

Veoma je ozbiljna situacija od druge polovine februara, u proseku bude i do 300 novozaraženih. Rad kovid ambulnate vodi Dom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kaže da smo na kraju trećeg talasa, poslednja tri dana je više od 2.000 pacijenata u kovid ambulantama. Dosta osoba je i na pedijatriji.

Dr Jerkan kaže da je juče bilo 120 pregleda, 71 prvi pregled, 30 pozitivno, što ukazuje da se i među školskom populacijom javlja kovid 19, ali su to blagi oblici, nema uputa prema KC Niš.

Generalno je povećan broj prvih pregleda poslednjih dana. Ukazuje da je to najveći broj od kako je počela pandemija i kreće se između od 500 i 580 pregleda, što jasno ukazuje da je od 22. februara naglo krenulo povećanje, zbog neozbiljnosti koja se manifestovala u Nišu.

"Sva populacija i školska i studentska je to donela, nekoliko dana imaćemo ovako veliki broj pa očekujem da se stabilizuje. Jedini lek je vakcina, više od 90.000 vakcina samo dali, očekujemo da do sredine aprila damo više od 120.000 vakcina građanima a i onda će plato biti stabilan", rekao je Jerkan.

"Juče smo obišli 180 pacijenata u seoskom području, to je 50 kilometara u okolini Niša, svi rado primaju vakcinu i mislim da ćemo uspeti da pobedimo ovu neman", zaključio je dr Jerkan.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

02:03

Arilje novo žarište u Srbiji, organizovani 18. rođendani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track