KRALJEVO: Otvorena izložba radova učenika srednje Umetničke škole
Foto: J. S./Ilustracija

kulturni centar ribnica

KRALJEVO: Otvorena izložba radova učenika srednje Umetničke škole

Srbija -

KRALJEVO - U galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo otvorena je izložba radova učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje Umetničke škole u Kraljevu.

Na izložbi su govorili istoričar umetnosti Slobodan Jelić, profesor Umetničke škole Boban Bosić i učenica Ivana Jevtić koja se zahvalila profesorima na posvećenosti, posebno u vreme pandemije.

Profesor Bosić se zahvalio Kulturnom centru jer svake godine prepoznaje potrebu mladih stvaralaca da prikažu svoj trud i talenat kroz izložbe. Takođe se zahvalio i kolegama koji su napravili odabir radova i smatra da je ovogodišnja izložba još bolja od prethodne.

Istakao je da se radi o zaista talentovanoj deci koja svoj talenat mogu da razvijaju, ne samo kod nas, već i u inostranstvu.

- Ova izložba je veoma značajna jer se njome prikazuje dokle je škola stigla u napredovanju. Učenici nam naznačavaju put kojim će da idu i pokazuju individualnost. Ova godina je jako nezgodna jer su oni morali da ulože dvostruko više napora da bi savladali program i prikazali sve ono što su naučili. Njihova zbunjenost je presečena entuzijazmom profesora, koji su se na razne načine dovijali, ne samo onlajn, da dođu do rezultata koji su povoljni za njihovo dalje školovanje, rekao je Jelić.

Na izložbi su prikazani radovi učenika sa smerova Likovni tehničar, Tehničar dizajna grafike i Tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.

Likovni tehničari su predstavljeni školskim i domaćim radovima, najčešće studijama. U školskim radovima, kojih je ove godine znatno manje, studije nose težnju ka klasičnoj kontroli linije i forme.

Radovi učenika dizajna grafike, tematski odrađeni, nose svojevrsnu estetičnu poruku čoveku modernog doba, pa čak i onome koji nije dovoljno vičan čitanju brendova i pop - ikona.

Dizajneri enterijera savlađuju znanje u izradi tehničkih crteža, stvaranju idejnih rešenja, kao i izvođenju projekta za stambene i javne enterijere.

Izložba u galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ organizovana je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a zainteresovani Kraljevčani mogu da je pogledaju do 23. marta.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja