Najnovije vesti

Vučević: Mart je mesec koji je tradicionalno u celom svetu posvećen frankofoniji i lepoti francuskog jezika
Foto: Nemanja Nikolić

Sastanak sa predstavnicuma frankofonih zemalja u Srbiji

Vučević: Mart je mesec koji je tradicionalno u celom svetu posvećen frankofoniji i lepoti francuskog jezika

Srbija

Primio sam danas diplomatske predstavnike frankofonih zemalja u Srbiji koji su deo jedinstvene grupe koja je platforma za razmenu informacija i kontakata između diplomatskih misija, kao i sa svim akterima koji se zalažu za frankofoniju u Srbiji.

Mart je mesec koji je tradicionalno u celom svetu posvećen frankofoniji, francuskom jeziku, njegovoj lepoti, bogatstvu i raznovrsnosti, a tim povodom je u Gradskoj kući održan sastanak na kojem je bilo reči i o Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture i mestu gde se tradicionalno neguje i razvija multikulturalnost.

Sastanku su prisustvovali predsednik kancelarije Frankofonije u Srbiji ambasador Egipta Nj.E. Amr Alguvejli, prvi potpredsednik te organizacije ambasador Kraljevine Maroko Nj.E. Mohamed Amin Belhaž, kao i ambasadori Tunisa, Poljske, Kambodže, Švajcarske, Kipra, otpravnik poslova Ambasade Republike Gvineje, predstavnici Francuskog instituta i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Ambasadori su istakli da je njihova misija promocija Frankofonije, kao i kulturna i jezička raznovrsnost i vrednosti multilateralizma - mir, bezbednost i razvoj, interkulturni i međureligijski dijalog, solidarnost. Oni su naglasili da će se i dalje u svom radu zalagati za te vrednosti, dok će Grad Novi Sad nastaviti da neguje i podržava širenje francuske kulture.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...