SLOŽNI MEŠTANI POSRAMILI VANDALE: U Ovsištu sredili oskrnavljenu rodnu kuću Radoja Domanovića
Foto: RINA

složni

SLOŽNI MEŠTANI POSRAMILI VANDALE: U Ovsištu sredili oskrnavljenu rodnu kuću Radoja Domanovića

Srbija -

Topola – Nakon što su vandali oskrnavili rdonu kuću Radoja Domanovića i Dom kulture u selu Ovsište kod Topole složni meštani su se samoorganizovali kako bi uredili uništeni prostor.

„Ne mogu – nikada ništa nije postiglo, pokušaću – stvara čuda! Danas smo dokazali da udruženi možemo sve, hvala divnoj deci, vredno su radili i sredili mesto gde su se uvek okupljali. Hvala i starijima koji su se odazvali koliko su mogli, znam da ćemo zajedničkim snagama ovom mestu vratiti stari sjaj a uz podršku nadležnih kuća Domanovića će biti još posećenija“, rekla je za RINU Ana Nikodijević iz Ovsišta, inicijator i učesnik ove akcije.

Da ovdašnji meštani nisu sami, pokazala je i zamenica predsednika opštine Topola Danijela Đokić Pantić koja je pomogla u sređivanju i tom prilikom najavila da će Mesna zajednica i lokalna samouprava snositi troškove nabavke novog stola za stoni tenis koji su vandali polomili.

Sa kuće Domanovića je skinuta sigurnosna kamera i oštećena je ograda koja se nalazi oko zgrade. Na vratima Doma polomljeno je staklo a oštećen je i nameštaj koji se nalazio unutar Doma kulture. Pored ovog slučaja, na meti vandala našao se i Reciklažni centar u Topoli, lopovi su obili vrata na zgradi i iz objekta odneli strujni sat.

Oba slučaja prijavljena su policiji i za počiniocima se intenzivno traga.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track