NOVI KORACI U SLUČAJU BAKE LJILJE IZ BLACA! Predložen novi direktor Centra za socijalni rad: Da deca budu mirna i da ih zaštitimo
Foto: FacebookPrintScreen/Dejan Milosevic

od ponedeljka

NOVI KORACI U SLUČAJU BAKE LJILJE IZ BLACA! Predložen novi direktor Centra za socijalni rad: Da deca budu mirna i da ih zaštitimo

Srbija -

BLACE – Na sednici Skupštine opštine Blace potvrđena je smena dosadašnje direktorke Centra za socijalni rad u ovoj opštini Ivane Petrović, zbog propusta u slučaju bake i dece u blačkom selu Suvi Dol. Za novog direktora predložen je Milan Ćurčić, koji je do leta prošle godine bio predsednik blačke opštine.

On stupa na dužnost od ponedeljka.

- Tada ću se detaljnije upoznati sa slučajem. Sve ćemo učiniti da deca budu mirna i da ih zaštitimo - kratko je rekao Ćurčić.

Prema našim saznanjima postoji mogućnost da se slučaj bake Ljiljane D. (58) iz Suvog Dola i njenih unučića Marak (14) i Marijane (10) izmesti iz blačkog Centra za socijalni rad i da nekom drugom na obradu i analizu.

O tome treba da se dogovore dva nadležna ministarstva, odnosno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- Najbolje je da slučaj preuzme neki treći centar posle svega što se dogodilo, prvenstveno zbog ponašanja direktorke i radnica- kazala je osoba koja je dobro upućena u ovaj slučaj.

Sudbina bake i dece je uzburkala čitavu Srbiju i region. Slučaj je dobio medijsku pažnju kada su prošlog petka direktorka Petrović i radnice Centra za socijalni rad pokušale na silu da decu izvuku iz kuće u kojoj već dve godine žive sa bakom, koja je pre pet meseci postala invalid, jer joj je zbog bolesti amputirana noga.

Deca ne žele da napuste baku i pređu da žive kod druge bake koja ih je pre dve godine isterala. Živeli su od 10. 000 socijalne pomoći, a onda se Srbija digla na noge kada je čula njihovu tragičnu priču. Sada imaju tim advokata koji ih besplatno zastupaju, dobili su mesečnu stipendiju, kuća im je sređena... Imaju sve uslove da žive normalno i onako kako žele. Baka Ljiljana D. je podnela zahtev za starateljstvo nad decom.

- Molim vas, pustite nas da budemo zajedno - već danima ponavlja ova žena.

(Kurir.rs/ B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track