MORAVIČKI OKRUG: Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku preminula 4 pacijenta
Foto: RINA

hospitalizovano 169

MORAVIČKI OKRUG: Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku preminula 4 pacijenta

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta, dvoje Čačana, starosti 82 i 88 godina i dve žene jedna iz Guče i druga iz Lučana starosti 76, odnosno 81 godinu.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 318 osoba koje su lečene od korone, od kojih su 224 iz Čačka. U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 169 pacijenata, dva više nego dan pre.

U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

U respiratornom centru smešteno je 15 najtežih bolesnika, a petoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 155 pregleda, od čega 84 prvih. Dan pre toga bio je 47 prvih i 36 kontrolnih pregled

Situacija sa korona virusom u Gornjem Milanovcu se takođe ne stišava. Posle Ivanjice novo žarište bi moglo biti opština Lučani.

Naime, od uzetih 271 uzoraka iz Čačka je pozitivan PCR 71 nalaz, iz Gornjeg Milanovca od 83 uzorna pozitivnih je čak 50, iz Lučana od 51 pozitivnih je 26 i iz Ivanjice od 72 uzorka pozitivno je 16 nalaza. U Moravičkom okrugu od ukupno 477 uzoraka, pozitivan nalaz PCR testa imaju 163 osobe.

(Kurir.rs/ D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja