MISTERIJA U ČAČKU! STANARI NEMANJINE IMAJU NESVAKIDAŠNJI PROBLEM Poslednja 2 sprata zgrade bez grejanja jer voda nestaje iz cevi?!
Foto: Kurir/D.Č.

zgradu popularno zovu fontana

MISTERIJA U ČAČKU! STANARI NEMANJINE IMAJU NESVAKIDAŠNJI PROBLEM Poslednja 2 sprata zgrade bez grejanja jer voda nestaje iz cevi?!

Srbija -

Iz toplane po tri puta dnevno dopunjavaju sistem, ali čim oni odu voda se opet izgubi i radijatori ostanu hladni. Otkada postoji preduzeće ovakav slučaj nisu imali, i zasad nemaju ideju kako da problem reše

ČAČAK - Stanari zgrade u Nemanjinoj ulici u centru Čačka imaju nesvakidašnji problem.

Naime, oni od početka grejne sezone na poslednja dva sprata nemaju grejanje, jer voda iz sistema bukvalno svaki dan misteriozno nestaje. Zaposleni iz JKP "Grejanje" često dolaze i po tri puta dnevno dopunjavaju sistem, ali čim oni odu voda se opet izgubi i radijatori ostanu hladni. Otkada postoji preduzeće ovakav slučaj nisu imali i za sada nemaju ideju kako da problem reše.

Čačak
foto: Kurir/D.Č.

Gde u petospratnici nestaje i do 1.500 litara vode, koliko dopune tokom jedne intervencije, za JKP je još uvek nepoznanica. Stanari poslednjih spratova zgrade koja ima osam ulaza, sa ukupno oko 400 stanova uredno dobijaju račune, pa i vlasnici oko 160 stanova i ako grejanje tokom čitave grejne sezone skoro i da nisu imali.

"Na početku sezone mislili smo da su nam radijatori hladni jer se zgrada u blizini povezivala na sistem grejanja, pa smo smatrali da će se situacija normalizovati kad "Grejanje" završi taj posao. Međutim nedelje su prolazile, a naši radijatori su tokom dana najčešće bili hladni. Dok jednog dana na ulazu zgrade nije osvanulo obaveštenje kojim nas JKP obaveštava da iz sistema grejanja nestaje voda i da oni ne mogu da utvrde razlog. Pritom voda koju svakodnevno pune ide na račun svih stanara, kao i računi u punom iznosu", kažu ogorčeni stanari.

Čačak
foto: Kurir/D.Č.

"Naše ekipe bukvalno su svakodnevno obilazile zgradu u Nemanjinoj, popularno nazvane "Fontana". Tehnička služba je utvrdila da do podstanice na koju je "prikačena" zgrada nema gubitaka toplotne energije, dakle odbacujemo sumnje da je kvar na dolaznim instalacijama", rekao je novinarima Danko Ćalović, direktor JKP "Grejanje Čačak".

Čačak
foto: Kurir/D.Č.

"To znači da voda iz sistema nestaje u samoj zgradi, tačnije u stanovima korisnika, jer na cevima do stambenih jedinica nismo primetili curenje. Sumnjamo da je neko od stanara demontirao sistem i da toplu vodu, kao tehničku, koristi u stanu, što je pre svega kažnjivo, a potom i opasno, jer se u sistem dodaju razne hemikalije", kaže Ćalović ističući da je reč o enormno velikim količinama vode koja se istoči iz sistema.

On kaže da je jedino rešenje da njihove ekipe uđu u svaki stan i izvrše proveru instalacija, ali da je to izvodljivo isključivo uz pristanak svih vlasnika stanova.

Upravnici zgrada se oglušili na probleme stanara

Ćalović kaže da su o problemu nestanka vode iz sistema obavestili sve upravnike zgrada u Nemanjinoj ulici, ali da oni nisu bili previše zainteresovani za problem stanara u Nemanjinoj.

"Mi smo ovaj problem ozbiljno sagledali i svesni smo da bez pomoći stanara misteriozni nestanak ogromne količine vode nećemo moći da rešimo sami. Zato smo pozvali sve upravnike zgrada da nam u ime stanara pomognu. Nažalost našem pozivu se odazvao samo jedan upravnik zgrade. Ako odmah ne počnemo da rešavamo ovu situaciju, bojim se da ćemo i iduću grejnu sezonu dočekati sa istim problemom" zaključuje Ćalović, dodajući da će svim stanarima koji podnesu zahtev račun za grejanje biti umanjen.

Kurir.rs/D.Č./Foto: D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track