U VRANJU POČEO SA RADOM VRTIĆ ZVONČICA: Ovim potezom mi smo nastavili da realizujemo zacrtani cilj
Foto: Facebook/ Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

IZJAVA GRADONAČELNIKA VRANJA

U VRANJU POČEO SA RADOM VRTIĆ ZVONČICA: Ovim potezom mi smo nastavili da realizujemo zacrtani cilj

Srbija -

Reč je o objektu koji se nalazi u Kajmakčalanskoj ulici u naselju Gornja Čaršija, gde do sada nije bilo vrtića.

Vrtić "Zvončica'' na 995 metara bruto korisne površine zadovoljava sve propisane standarde, uz savremenu opremu i didaktička sredstva. Vrtić se nalazi u sistemu Predškolske ustanove "Naše dete'".

U objektu "Zvončica'' trenutno su dve mešovite grupe od tridesetoro dece, dok će objekat punim kapacitetom sa sto novih mesta početi da radi od jeseni.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima posetili su vrtić "Zvončica'' koji je i zvanično počeo da radi.

Vrtić, Vranje
foto: Facebook/ Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

- Ovim potezom mi smo nastavili da realizujemo zacrtani cilj, a to je da svaki deo grada ima svoj vrtić. Ovaj objekat je radio do pre dve godine, ali u nekim drugim okolnostima. Želeo bih da se zahvalim prethodnom vlasniku i investitoru, Draganu Kostiću, koji je imao razumevanja i strpljenja kako bismo našli zajedničko rešenje i na zadovoljstvo građana i mališana ovog dela grada stavili objekat u funkciju.

Grad Vranje je od Kostića otkupio objekat koji ima upotrebnu dozvolu i verifikaciju Ministarstva prosvete, tako da se vrtić sada nalazi u sistemu Predškolske ustanove "Naše dete".

Grad je u tu svrhu izdvojio 54 miliona dinara, s tim da se taj iznos otplaćuje narednih 5 godina. Smatram da je ovo pametno ulaganje, jer će roditeljima ovog dela grada biti pristupačnije usluge Predškolske ustanove. Zahvalio bih se i građanima, odnosno roditeljima, iz ovog dela grada koji su nas podržali i insistirali da se ovaj objekat stavi u funkciju,'' rekao je gradonačelnik Milenković.

On je dodao da će grad i u narednom periodu nastaviti da ulaže u razvoj Predškolske ustanove. Biće intenzivirani radovi na izgradnji novog vrtića u naselju "Raška", kao i rekonstrukcija vrtića "Bambi'' u Vranjskoj Banji.

Gradonačelnik dr Milenković najavio je i renoviranje objekta "Dečja radost'', po svim parametrima energetske efikasnosti, i ulaganja u isturena odeljenja u seoskim mesnim zajednicama kako bi sva deca i zaposleni imali jednake uslove za rad i boravak.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja