Trećinu prekršaja komunalna policija pisala istoj firmi
Foto: Rts

Šabac

Trećinu prekršaja komunalna policija pisala istoj firmi

Srbija -
Šabačka komunalna policija ukupno tokom ove godine napisala 150 prekršajnih prijava zbog nedozvoljene buke i dužeg radnog vremena u ugostiteljskim objektima, a trećinu njih podnela je protiv folkoteke "Fabrika"

ŠABAC - Šabačka komunalna policija ukupno je tokom ove godine napisala 150 prekršajnih prijava zbog nedozvoljene buke i dužeg radnog vremena u ugostiteljskim objektima, a trećinu njih podnela je protiv folkoteke "Fabrika".

Ta folkoteka nalazi se u gusto naseljenom centralnom delu Šapca, u naselju Benska bara, a koncerte organizuje na otvorenom parking prostoru.

Prema rečima zamenika načelnika komunalne policije u tom gradu Nenada Ilića, komunalni policajci jedino mogu da pišu prijave i da čekaju sudska rešenja, ali ne i da zatvore objekte koji se ne pridržavaju pravila.

"Mi smo toj folkoteci, po prijavama građana, pisali preko 50 prijava i tu su kazne od 25.000 do 2,5 miliona dinara. Na žalost, za epilog u prekršajnom sudu za ovakve stvari čeka se do godinu dana jer je i taj organ "zatrpan" predmetima, ali ćemo zbog učestalosti prekršaja podneti i krivičnu prijavu", rekao je Ilić.

On je naveo da je buka koju stvaraju koncerti do dva puta veća od dozvoljenih 57 decibela.

Po broju prijava iza folkoteke su dve hamburgernice zbog prekoračenja dozvoljenog radnog vremena koje su "skupile" 30 kazni.

Da su narodnjaci jači od policije u tom gradu potvrdili su u šabačkom sekretarijatu MUP-a jer su oni istoj firmi napisali 12 prijava zbog remećenja javnog reda i mira i dve krivične prijave zbog sprečavanja rada ovlašćenog lica i nanošenja telesnih povreda.

U policiji navode da imaju isti problem kao komunalni policajci jer bez sudskog rešenja nemaju pravo da oduzmu koncertnu opremu ili zabrane najavljen skup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track