NA KOVID ODELJENJIMA LOZNIČKE BOLNICE SVE MANJE PACIJENATA: 68 hospitalizovanih, 3 pacijenta na respiratoru
Foto: Kurir/T.I.

smanjen Broj pregleda u Trijažnom centru

NA KOVID ODELJENJIMA LOZNIČKE BOLNICE SVE MANJE PACIJENATA: 68 hospitalizovanih, 3 pacijenta na respiratoru

Srbija -

Poslednjih nekoliko dana u zajedničkim izveštajima lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" kovid pacijenata na bolničkom lečenju je sve manje, ali je, nažalost, i juče preminuo jedan.

To je u poslednjih šest dana osmi smrtni slučaj, a od posledica zaražavanja koronavirusom do sada je od početka pandemije izgubljeno 212 života.

Broj pregleda u Trijažnom centru juče je bio sličan kao i u utorak, lekaru se javilo 115 osoba, dve više, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 25 došlo je prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 69 pacijenata, 39 manje nego u utorak, kojima je urađena radiografija pluća.

Dijagnostikovano je pet novih pneumonija, a 20 pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je 38 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekcije, a njih osam došlo je zbog toga prvi put kod lekara. Za sada se nastavlja trend postepenog pražnjenja kovid odeljenja na kojima se trenutno nalazi 68 pacijenata, pet manje nego dan pre, a tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja