Najnovije vesti

OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO ŽENU IZ HLADNE MORAVE Bila je paralizovana i nije davala znake života, sekunde je delile od smrti FOTO
Foto: RINA

preživela zahvaljujući hrabrosti radnika

OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO ŽENU IZ HLADNE MORAVE Bila je paralizovana i nije davala znake života, sekunde je delile od smrti FOTO

Srbija

Prava drama odigrala se u petak kada je iz korita Zapadne Morave u blizini čačanske industrijske zone Slobodan Vujić sa kolegama je izvukao je telo pedesetpetogodišnje žene koja je bespomoćno plutalala rekom.

Ona je preživela zahvaljujući hrabrosti radnika koji su se zatekli u pravo vreme na pravom mestu.

- Videli smo da na 50 metara od nas da nešto pluta rekom nizvodno ka mostu, na prvi pogled nismo znali šta je, pomislili smo da li je džak ili neko drvo. Međutim, kada je bila sve bliže primetio sam da je telo ženske osobe koju je Morava nosila nizvodno u polusvesnom stanju - kazao je Slobodan Vujić.

On je sa još nekoliko kolega uz obalu pratio telo koje pluta, a zatim kada je video da je telo žene nije čekao ni trenutka već je uleteo u vodu i izvukao na obalu.

- Iako je Morava bila ledena, zagazio sam i presreo u poslednjem momentu kako bi je spasao sigurne smrti. Delovala je paralizovano kao da je imala šlog, pretpostaljam da je od hladne vode. U pravi čas smo je spasili jer nizvodno niz korito reke su brzaci i velika dubina, pitanje je šta bi se desilo sa njom. Kada smo je izvukli na sigurno pozvali smo policiju i hitnu pomoć - dodao je Vujić.

Detalji da li je Čačanka slučajno upala u korito reke ili je u pitanju pokušaj samoubistva javnosti još uvek nisu poznati. Nakon hrabrog podviga radnika da izvuku ženu iz hladne Morave ona hospitalizovana u bolnici i zahvaljujući tihim herojima njen život je spašen.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track