U VRANJU POČINJE KARAVAN IGRE: Cilj manifestacije da se kroz različite aktivnosti publici, približi balet i savremenu igra
Foto: T. S.

lepo

U VRANJU POČINJE KARAVAN IGRE: Cilj manifestacije da se kroz različite aktivnosti publici, približi balet i savremenu igra

Srbija -

U okviru projekta "Karavan igre" program varijacija i delova klasičnog repertoara, na sceni Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju,19. maja izvešće učenici baletskih škola iz Beograda i Soluna.

Organizator događaja je Nacionalna fondacija za igru iz Beograda. Do danas je "Karavan igre" gostovao u 27 gradova u Srbiji, i to birajući sredine u kojima uglavnom nema baletskih studija i škola, a godinama unazad, iako postoje pozorišne scene, nedostaju i programi iz ove oblasti.

Karavan igre
foto: T. S.

Cilj "Karavana igre" je da se kroz različite aktivnosti najširoj, a pogotovo najmlađoj publici, približi balet i savremenu igra. Uz podršku Fondacije, Art Mentor Lucern Nacionalna fondacija za umetničku igru je u septembru 2017. godine počela realizaciju projekta "Karavan igre".

Karavan igre
foto: T. S.

Koncerti su planirani sa početkom u 12 sati za učenike osnovnih škola iz Vranja i u 18 sati za građanstvo. Nastupiće mladi igrači iz Beograda, a za grčke mlade balerine, ovo će biti prva prilika da nastupe pred publikom, nakon duge pauze koju je nametnula pandemija.

Ulaz na koncerte je besplatan.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track