KLASICI PRAŠKE ŠKOLE: U lozničkom bioskopu od 20. do 22. maja
Foto: Kurir/T.I.

CenTAR za kulturu "Karadžić"

KLASICI PRAŠKE ŠKOLE: U lozničkom bioskopu od 20. do 22. maja

Srbija -

Bioskopska publika posle dužeg vremena ponovo će od 20. do 22. maja imati priliku da u sali bioskopa lozničkog Centra za kulturu "Karadžić" uživa u ''pokretnim slikama''. Ova ustanova jedna je od 22 članice Mreže kinoprikazivača Srbije koja u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Centar filmom organizuje ciklus filmova ''Filmski klasici – 55 godina Praške škole'' u okviru kojeg će biti prikazana ostvarenja tri reditelja koji su pohađali čuvenu filmsku akademiju.

Loznica, bioskop
foto: Kurir/T.I.

Ciklus sutr otvara ''Varljivo leto 68'' Gorana Paskaljevića, narednog dana biće prikazan film "Nešto između'' Srđana Karanovića, a program u subotu završava ''Nacionalna klasa'' Gorana Markovića. Pre 55 godina Srđan Karanović i Goran Marković bili su prvi studenti iz bivše Jugoslavije koji su studirali režiju na čuvenoj praškoj FAMU, a posle njih došli su i Lordan Zafranović, Rajko Grlić i Goran Paskaljević. Ciklus filmova obuhvata dela reditelja iz Srbije, Srđana Karanovića, Gorana Markovića i Gorana Paskaljevića koji su sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i kasnije, našu kinematografiju proslavili širom sveta. Izbor je napravljen od njihovih dela izabranih na listu sto najboljih srpskih filmova u 20 veku, a koji su digitalno restaurirani.

Centar za kulturu ističe da će sve projekcije bitu organizovane uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od kovida - 19. Cena ulaznice je 100 dinara, a sve tri projekcije počinju u 19 časova.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track