DONACIJA OPŠTINI VARVARIN I PU NAŠA RADOST: Manastir Svetog Luke u Bošnjanu u humanitarnoj misiji
Foto: Shutterstock

uz pomoć vernika i prijatelja

DONACIJA OPŠTINI VARVARIN I PU NAŠA RADOST: Manastir Svetog Luke u Bošnjanu u humanitarnoj misiji

Srbija -

BEOGRAD - Manastir Svetog Luke je, uz pomoć vernika i prijatelja, obezbedio donaciju opštini Varvarin, koja je prosleđena Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u ovoj varošici.

Prema rečima arhimandrita mr Alekseja Bogićevića, igumana Manastirr Svetog Luke u Bošnjanu, ova donacija je poklon za mališane sa teritorije opštine Varvarin, a radi se o kuhinjskom priboru.

-Taj poklon je pripreman možda i nešto više od godinu dana, evo sad je i realizovan. Meni je drago što je u ovom svečanom momentu prisutna i predsednica opštine Violeta Lutovac Đurđević jer mi sa opštinom svih ovih 18 godina imamo zaista dobre odnose i pomažemo se i ovo treba da bude na radost naše dece i na radost cele naše opštine, da jednostavno imamo čime da se ponosimo, a čime ćemo se ponositi ako ne našom decom. Njima da bude prijatan obrok, a nama radost da bude još veća sa ovim skromnim poklonom Manastira Svetog apostola i jevanđeliste Luke, koji je jedini na teritoriji naše opštine, izjavio je arhimandrit mr Aleksej Bogićević.

Zahvalnost Manastiru Svetog Luke na ovom gestu, koji je znak ljubavi, brige i blagodarnosti narodu i što znači nastavak dugogodišnje saradnje sa Manastirom u Bošnjanu istakla je predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević:

-Verujem da će ova donacija veoma koristiti našim mališanima u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” i da koriste ovu jako važnu donaciju za opštinu Varvarin i za našu dečicu kojoj će služiti na korist. U ime opštine Varvarin i u svoje lično ime se zahvaljujem na ovom poklonu, a lokalna samouprava će i u narednom periodu pomagati, koliko bude u mogućnosti, Manastir Svetog Luke u Bošnjanu, kao što smo i do sada činili, obećala je čelnica ove pomoravske opštine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track