Najnovije vesti

VALJEVO: Milijardu dinara za završetak radova na objektu Doma za stare
Foto: Kurir.rs/S.S.

nastavljaju se radovi

VALJEVO: Milijardu dinara za završetak radova na objektu Doma za stare

Srbija

Iz državne kase je za završetak radova na objektu Doma za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela pre 12 godina, opredeljeno skoro milijardu dinara! Tako će, konačno, biti zaustavljeno dalje propadanje ovog objekta.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je potvrdio da će radovi konačno biti nastavljeni, dodajući da je to odlična vest za Valjevo.

- Celokupan posao sprovodi se preko Kancelarije za upravlajnje javnim ulaganjima. Deo posla na završetku radova na tom objektu biće završen u ovoj godini, a preostali naredne godine. Nakon toga sledi opremanje Doma za stare i on će nakon toga konačno biti spreman da primi najstarije sugrđane-rekao je Gojković.

Kancelarija za upravlajnje javnim ulaganjima je uputila javnim poziv preduzećima zainteresovanim za ovaj posao, a rok za prijavu je 7. jul. Za nastavak izgradnje i privođenje nameni Doma za stare iz državne kase je opredeljeno 999,7 miliona dinara. Rok za završetak radova je 250 dana.

Radovi su u proleće 2009. godine počeli zahvaljujući donaciji od 2,5 miliona evra koju je obezbedio narod Japana i ona je potrošena, a objekat nije završen. Nezavršeni Dom za stare u naselju Gradac više puta je bio na meti je lopova i vandala jer ovo zdanje, čiji je investitor Ministarstvo rada i socijalne politike, niko ne obezbeđuje.

Valjevo je nedavno dobilo prvi Dom za stare, koji je u privatnom vlasništvu. Kako je saopštilo Ministarstvo za socijalnu politiku, to je jedan od najopremljenijih domova u Srbiji. Međutim, usluge tog Doma za stare, sudeći po cenama, gde najniža iznosi 607 evra, moći će da koriste samo oni sa „dubljim“ džepom.

Zbog toga mnogi građani sa nestrpljenjem već godinama očekuju završetak radova na državnom Domu za stare.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track