VELIKA PRILIKA ZA MLADE: Raspisan konkurs za besplatne STRUČNE KURSEVE
Foto: Profimedia

korak do posla

VELIKA PRILIKA ZA MLADE: Raspisan konkurs za besplatne STRUČNE KURSEVE

Srbija -

Kancelarija za mlade Vrnjačke Banje u okviru projekta "Korak do posla" raspisala je Konkurs za besplatne obuke za mlade kojim će 40 polaznika završiti stručne kurseve, edukovati se za određene struke i dobiti licencirane sertifikate koji će doprineti do boljeg pozicioniranja njihove stručne spreme kod privatnog poslodavca.

Na konkurs koji je otvoren do 1. jula mogu se javiti nezaposleni starosti od 18 do 30 godina, nezavisno od stručne spreme, sa teritorije Vrnjačke Banje, Trstenika i Kraljeva, a obuke će se realizovati kod privatnih poslodavaca u hotelskom i ugostiteljskom sektoru.

Osnovni cilj projekta, koji se realizuje u saradnji sa Opštinom Vrnjačka Banja i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, jeste dokvalifikacija i prekvalifikacija nezapošlenih mladih za određena zanimanja koja su im potrebna, kako bi im se olakšalo zapošljavanje u privatnom sektoru, ali i da se stručno osposobe za pokretanje sopstvenog posla.

- Jedan od osnovnih efekata koji želimo da ostvarimo realizacijom projekta je da podstaknemo mlade na samozapošljavanje i uspešnost u poslovanju i primeni novostečenih znanja, kako u privatnom sektoru, tako i kroz pokretanje sopstvenog biznisa. Planirano je da obuku za radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja prođe 10 polaznika, a po pet polaznika obuku za recepcionera, masera, barmena, konobara, kao i kurs za šminkanje i manikir - kažu u vrnjačkoj Kancelariji za mlade.

Svi polaznici obuka koji budu primljeni pohađaće i besplatnu obuku za savetovanje mladih preduzetnika i dobiti licencirane sertifikate za obuku koju završe, a kriterijumi na osnovu kojih će se vršiti selekcija kandidata su: studenti, mladi iz ruralnih sredina, samohrani roditelji, mladi bez roditeljskog staranja i mladi nezaposleni.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave na brojeve telefona: 062/635-163 ili 063/717-62-70 ili imejlom na elektronsku adresu: kzmvrnjackabanja.sc@gmail.com.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track