USPEŠNA AGRARNA POLITIKA U VARVARINU: Poljoprivrednicima pare iz opštinskog budžeta
Foto: Ž. M.

dobar primer

USPEŠNA AGRARNA POLITIKA U VARVARINU: Poljoprivrednicima pare iz opštinskog budžeta

Srbija -

Poljoprivrednici u opštini Varvarin veoma su zainteresovani za subvencije u poljoprivredi, jer je u prvom krugu uručeno nešto više od 200 rešenja onima koji su ostvarili pravo na podsticaje u agraru.

Najveće interesovanje vladalo je za Program nabavke poljoprivredne mehanizacije i opreme pa su tako skoro sva sredstva za ove namene već utrošena, dok je za nabavku voćnog sadnog materijala, kao i priplodnih grla, ostalo još sredstava na raspolaganju. Takođe, aktivan je i Program podrške mladima u ruralnim područjima pa će ove godine 5 mladih poljoprivrednika dobiti grantove u iznosu od po 200.000,00 dinara.

Opština Varvarin je za ove namene budžetom za 2021. godinu izdvojila 21 milion dinara, a prema rečima predsednice opštine Varvarin dr Violete Lutovac Đurđević plan je bio da na polovini godine bude napravljen i presek kako bi korisnici tih sredstava povraćaj dobili ranije, u odnosu na protekle godine. -Opština Varvarin je ranijih godina deo subvencija iz lokalnog budžeta isplaćivala pri kraju godine, ali da ne bi došlo do zagušenja samog budžeta i da bi naši poljoprivrednici bili zadovoljniji, već do kraja ove nedelje negde oko 6,5 miliona dinara biti isplaćeno na račune poljoprivrednika koji su na vreme predali dokumentaciju i dobili rešenja”, kaže predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Predsednica opštine najavljuje da će već za dva meseca biti izvršen i drugi presek kako bi na vreme bilo odgovoreno na sve zahteve poljoprivrednih proizvođača.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track