Najnovije vesti

OLUJA PARALISALA ČAČANSKI KRAJ: Smrklo se, vetar je nosio sve pred sobom, na putevima kolaps (FOTO)
Foto: RINA

PRAŠINA UPADALA U OČI

OLUJA PARALISALA ČAČANSKI KRAJ: Smrklo se, vetar je nosio sve pred sobom, na putevima kolaps (FOTO)

Srbija

U poslepodnevnim satima Čačak i okolinu pogodilo je nevreme, praćeno jakim vetrom i grmljavinom. Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području.

"Dan je bio paklen, nije moglo da se diše. Popodne se smrklo sa svih strana iako je temperatura i dalje bilo veoma visoka. Odjednom je vetar počeo da nosi sve pred sobom, od prašine nije moglo da se gleda na oči", rekla je Milena Đoković iz Čačka.

1 / 7 Foto: RINA

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Dok je vetar obarao drveće i grane, grad je pričionio štetu na poljoprivrednim kulturama.

"Intenzivno je padalo preko deset minuta. Grad veličine oraha, pogodio je Miokovce. Šteta je pričinjena na voću i povrću, na nekim mestima razlupani su i plastenici", rekao je Ilija Janković.

Kolaps u saobraćaju na starom putu Čačak - Kraljevo

Kiša praćena vetrom usporila je saobraćaj na starom putu od Čačka ka Kraljevu. Došlo je do zastoja, a u koloni se čekalo oko pola sata. U nekoliko podjeličkih sela, Slatina, Slatinska banja, Lipnica i Kukići došlo je do kvara na električnoj mreži i na desetine domaćinstava ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima. Kiša praćena olujnim vetrom napravila

Kurir.rs/RINA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja