IZLOŽBA U KRUŠEVCU: Moravska Srbija - između stvarnosti i legendeE
Foto: Ž. M.

prestonica cara lazara

IZLOŽBA U KRUŠEVCU: Moravska Srbija - između stvarnosti i legendeE

Srbija -

U organizaciji Narodnog muzeja Kruševac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Grada Kruševca, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović otvorila je izložbu “Moravska Srbija – između stvarnosti i legende”. Direktor Narodnog muzeja Goran Vasić je istakao je da je ova izložba više meseci spremana i da joj je cilj predstavljanje Kruševca iz perioda srednjeg veka.

Kruševac, izložba, Moravska Srbija
foto: Ž. M.

Sanja Rutić Vorotović, koja je uz Gorana Vasića, autor izložbe prisutne je upoznala sa propratnim radnjama tokom spremanja ovog velikog projekta, kao i o samom konceptu izložbe.

Kruševac, Moravska Srbija
foto: Ž.M.

"Izložbu smo spremali na osnovu izvora iz brojne literature, bez imalo dodavanja sopstvenih impresija, jer nepobitne činjenice su da se znalo mesto i vreme bitke na Kosovu i da su tada stradala oba vladara, istakla je ona Gradonačelnica Jasmina Palurović se zahvalila autorima, a zatim izjavila: - Mnogo vekova je prošlo, a Srbija i Kruševac opstaju, a ovo je prilika da sagledamo istinu i legendu o životu u tom periodu. Mi se trudimo i nastojaćemo da i u narednom periodu još više unapređujemo naš grad, uz poštovanje kulture i tradicije", rekla je gospođa Palurović Izložba je otvorena do septembra ove godine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track