27 ZARAŽENIH KORONOM U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše obolelih u Loznici - 15
Foto: Kurir/T.I.

VIRUS (NE) MIRUJE

27 ZARAŽENIH KORONOM U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše obolelih u Loznici - 15

Srbija -

Definitivno je da se korona primirila, ali nije baš da je sasvim bespomoćna.

U Mačvanskom okrugu je posle dužeg perioda broj obolelih povećan, doduše za jednu osobu, i ima ih trenutno 27, a posle dužeg vremena ponovo jednog koji se bori sa koronavirusom imaju Vladimirci.

Najviše obolelih i dalje ima Loznica, 15, Krupanj šest, Šabac je stao na pet, dok ostali nemaju nikoga ko se rve sa kovidom.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu su juče potvrđena dva pozitivna uzorka po jedan u Vladimircima i Loznici dok virus nije napadao po drugim mestima.

Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u Trijažnom centru pregledano je 30 lica, od toga se 17 javilo na prvi pregled, a infektologu su upućene četiri osobe. U ambulanti Infektivnog odeljenja primljena su 22 pacijenta, od togа je deset prvi put došlo zbog moguće kovid infekcije.

Od 20 rendgenska snimka pluća, pneumonija je otkrivena kod jedne osobe. Trenutno je na bolničkom lečenju samo osam kovid pacijenata tako da je Grudno odeljenje, na kome se leče, iz dana u dan sve praznije, a dobra vest je i da već duže vreme među zaposlenima u bolnici nema pozitivnih na kovid.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track