02:11

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA PALIĆU

KURIR TELEVIZIJA

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA SEVERU ZEMLJE: Jedrenje na Paliću, SAD JE I TO MOGUĆE!

Srbija -

Palićko jezero u Subotici je jedno od omiljenih odmarališta u Srbiji. Kada svi pomislimo na Palić pomislimo na prelepe šetnje pored reke ili zoološki, ali malo ko na jedrenje.

Jedrenje na Paliću je glavni turistički potencijal ovog kraja.

Subotica, Palić
foto: Kurir Televizija

- Ovo je u Srbiji najlepši akvatorijum, nažalost mi more nemamo, imamo dole kod Golupca širok Dunav 6 kilometara i to je voda koja se kreće, ovo je jedina voda koja stoji - rekao je Tihomir Zakić, član jedriličarskog kluba Zakić.

Subotica, Palić
foto: Kurir Televizija

Posetioci ovog prelepog jezera se uglavnom slikaju pored ovih jedrilica, te jedrenje na Palić još uvek nije toliko zaživelo.

Subotica, Palić
foto: Kurir Televizija

Turistička vožnja jedrilicom traje dva sata, a pored uživanja možete da naučite da upravljate istom. Pored jedrenja postoji niz aktivnosti koji će vašu posetu učiniti nezaboravnom.

Subotica, Palić
foto: Kurir Televizija

- Interesovanje raste samo poslednjih par godina. Kao i tokom korone i ove godine je Palić zabeležio rekordnu posetu, pa je čak bio posećeniji od Subotice, tako da svakako očekujemo da se tako nastavi i radimo na promociji - rekao je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:45

SUBOTICA NOVA SRPSKA SILICIJUMSKA DOLINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track