Najnovije vesti

DRAMA U GORNJOJ TOPONICI: Pacijent psihijatrijske bolnice skočio sa terase i povredio se
Ilustracija, Foto: Shutterstock

INCIDENT

DRAMA U GORNJOJ TOPONICI: Pacijent psihijatrijske bolnice skočio sa terase i povredio se

Srbija

Informaciju da je pacijent juče popodne skočio sa terase i povredio skočni zglob, potvrdio je i direktor Psihijatrijske bolnice Gornja Toponica Milan Stanojković. On kaže da njihovi pacijenti mogu imati nepredvidivo ponašanje, a zaposleni podsećaju na ranije primedbe - da bi trebalo da bude više dežurnih radnika.

Na muškom odeljenju psihosocio rehabilitacije u kasnim popodnevnim satima pacijent je skočio sa terase i povredio skočni zglob, potvrđuje direktor.

- Psihijatrijski pacijenti u fazi pogoršanja često imaju nepredvidivo ponašanje. Naše osoblje sve vreme vodi računa o njima, vi ne možete u svakom trenutku biti pored svakog pacijenta zato što se na odeljenjima nalazi po pedesetak pacijenata. Nije skakao sa sprata, on je skočio sa ne velike visine, sa jedne terasice i vraćen je da odeljenje. Čak je izgledalo da povreda nije nešto značajna zato što je hodao, nije se nešto posebno žalio na bol, međutim, za svaki slučaj ga je dežurni doktor uputio na rentgen i utvrdilo se da je povreda ipak prisutna i da treba da se sanira, to je sve što mogu da vam kažem kaže Stanojković.

Zaposleni u Toponici koji su ranije upozoravali da bi ova klinika trebalo da ima obezbeđenje, kao i veći broj radnika zbog specifičnog stanja pacijenata, kažu da i ovaj slučaj potvrđuje njihove primedbe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Tu bi trebalo da postoje rešetke, a ne da može da se beži. Samo bih rekao da je to isto odeljenje na koje smo već ukazivali, gde je preminula medicinska sestra. Podsećam, dežurala je samo ona - kaže jedan od radnika.

Direktor Pshijatrijske bolnice ističe da imaju broj radnika u skladu za kadrovskim planom koji je objavljen u Službenom glasniku i koji podrazumeva 487 radnika svih struktura.

Dodaje da su kolege postupile po pravilima koja nalažu u ovakvim situacijama, pacijet je na Odeljenju za ortopediju, a nakon što mu saniraju povrede biće vraćen na Kliniku.

Podsetimo, pre nekoliko meseci medicinska sestra zaposlena u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici preminula tokom dežustva, a zaposleni su je pronašli nakon što su čuli pacijente kako lupaju na vrata. Kolege medicinske sestre koja je preminula na radnom mestu ukazivale su da je za njih veliki problem to što u bolnici na jednom odeljenju dežura samo jedna sestra ili tehničar a preminula sestra dežurala je sama na odeljenju sa oko 60 pacijenata.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track