ETNO FESTIVAL U KRALJEVSKOJ BANJI: Biće pića, meda i starih srpskih specijaliteta
Foto: Arhiva

Počinje Kulturnio leto Ribarske Banje

ETNO FESTIVAL U KRALJEVSKOJ BANJI: Biće pića, meda i starih srpskih specijaliteta

Srbija -

Tradicionalna manifestacija “Kulturno leto Ribarske Banje” počinje sutra u ovoj podjastrebačkoj kraljevskoj banji na 32 km udaljenoj od Kruševca.

Kulturno leto počinje Etno festivalom hrane, muzike i starih zanata, koji se po tradiciji održava svake godine a sada je planirano za subotu, 17. jul. Svečano otvaranje manifestacije, koja okuplja veliki broj učesnika i posmatrača, zakazano je za 11 sati.

Etno festival, Kulturno leto Ribarske Banje, Kraljevska banja
foto: Arhiva

Na Etno festivalu će se predstaviti više od 50 izlagača sa svojim raznovrsnim eksponatima iz cele Srbije, a predviđena je i degustacija starih srpskih jela, pića, meda i pčelinjih proizvoda.

Ljubitelji starina će moći da uživaju u predstavljanju suvenira, ručnih radova i drugih umotvorina vrednih domaćica i domaćina iz cele zemlje. Predstaviće se i kulturna umetnička društva, kreativne radionice i brojni pojedinci, koji će izvesti bogat kulturno umetnički program.

Etno festival, Kulturno leto Ribarske Banje, Kraljevska banja
foto: Arhiva

Etno festival hrane, muzike i starih zanata jedna je u nizu brojnih manifestacija koja se svake godine organizuje u Ribarskoj Banji u okviru Leta kulture u ovoj kraljevskoj banji, u kojoj je leka svojim boljkama tražio i Kralj Petar prvi Karađorđević, na početku 20. veka, kada je izgrađen i veliki broj objekata.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja