PROKUPLJE: Nizom manifestacija obeležena gradska slava
Foto: Kurir/B.R.

sveti prokopije

PROKUPLJE: Nizom manifestacija obeležena gradska slava

Srbija -

Dan Svetog Prokopija 21. jul kao gradska slava Prokuplja, kao i svake godine obeležiće se nizom kulturno-umetničkih manifestacija. Svečanost je počela 14. jula otvaranjem tradicionalne Likovne kolonije “Boža Ilić”, a završiće se 21. jula koncertom “ Leksington benda” na Trgu Topličkih junaka.

Prethodnog dana 20. jula na istom trgu održaće se i koncert “Amadeus benda”. Uoči dana Svetog Prokopija tradicionalno organizovana je ilitija koja počinje u 19 časova od crkve Svetog Prokopija u podnožju brda Hisar,nakon liturgije.

Tokom čitave nedelje predviđen je bogat kulturni program, od izložbi slika, preko promocije knjiga, do stručnih predavanja.

Uručiće se i priznanja, a Plaketa Svetog Prokopija pripašće Sandri Nedeljković, zamenici direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Odlukom Organizacionog odbora, ovogodišnje zahvalnice dobiće Ansambl veterana Kulturno-umetničkog društva "Abrašević", Miloš Manić, direktor kompanije u Prokuplju i Milana Rakić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track