Najnovije vesti

Meteorog objašnjava treba li da se plašimo nagle promene vremena!
01:16

Meteorog objašnjava treba li da se plašimo nagle promene vremena!

KURIR TELEVIZIJA

DA LI BUJICE IZ NEMAČKE PRETE SRBIJI? Meteorog objašnjava treba li da se plašimo nagle promene vremena!

Srbija
15:21h

U Nemačkoj je poginulo 58 ljudi, a 70 se vodi kao nestalo, pomeranje arktičkog leda, požar u zapadnom delu Amerike, curenje metana u Svernom moru... da li je sve ovo upozorenje da se privližavamo prelomnoj tački klimatskih promena i koliko ovo sve može da utiče na Balkan ili preciznije na Srbiju.

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da u Srbiji očekuje promena vremena:

Meteorolog
foto: Kurir Televizija

- Juče je došlo do te promene vremena u smislu pada temperature. izašli smo iz tog ekstremno toplog perioda i počeli su lokalni pljuskovi, da ne kažem lokalne nepogode. Sinoć su na jugoistoku Srbije, velikog Pomoravlja, ponegde u Vojvodini, pa čak i u okolini Beograda građani mogli da vide samo sevanje, eventualno i grmljavinu, ali na području Batajnice bio je veoma jak pljusak - rekao je Todorović, a potom prokomentarisao vremenske katastofe u ostalim delovima sveta:

Meteorolog
foto: Kurir Televizija

- To je moć prirode koju trebamo da računamo, a ljudski faktor je u svemu tome zanemarljiv. Čovek ne može na svu sreću da menja klimu, to je sada ta teorija koja sadrži povećanje ugljen dioksida u atmosferi kao gasa sa efektom staklene bašte da je čovek tu uzročnik i da se zbog toga temperatura menja i da postoji češća pojava ekstremno meteoroloških fenomena, tu spadaju ovi pljuskovi i bujice, međutim kad se malo pažljivije pogleda analiza podataka takvih bujica bilo ih je i pre 10 godina u Nemačkoj, na istom delu zemlje i u još većim razmerama - rekao je Todorović.

Bonus video:

NEMA VIŠE PUNJENJA DŽAKOVA U ZAŠTITI OD POPLAVA: Čačak dobio mobilne brane (KURIR TELEVIZIJA)
03:14

NEMA VIŠE PUNJENJA DŽAKOVA U ZAŠTITI OD POPLAVA: Čačak dobio mobilne brane (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja