01:18

BESPLATAN KURS SAMOODBRANE ZA ŽENE U KRAGUJEVCU: Nakon obuke, devojke se osećaju sigurnije

za pripadnice nežnijeg pola

BESPLATAN KURS SAMOODBRANE ZA ŽENE U KRAGUJEVCU: Nakon obuke, devojke se osećaju sigurnije

Srbija -

Kragujevčanke imaju priliku da pohađaju besplatan kurs samoodbrane za žene. Napadi na pripadnice nežnijeg pola nažalost nisu retki, a žene i devojke kažu da se osećaju sigurnije i bezbednije nakon štu su naučile razne tehnike uz pomoć kojih mogu da se zaštite.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Udruženje „Tori“ iz Kragujevca organizovalo je besplatan kurs samoodbrane za žene. Pripadnice lepšeg pola učile su kako adekvatno da odreaguju u opasnim situacijama i pobegnu od napadača.

- Bitno mi je da se osećam sigurno u svojoj koži, pogotovo kad se vraćam sama iz grada. Naučila sam razne tehnike i već se osećam sigurnije - rekla je Mirjana Jovanović, polaznica kursa samoodbrane

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Na treningu koji smo posetili polaznice su učile tehnike odbrane gornje regije tela, a organizatori ističu da je svaki od kurseva različit.

Kursevi samoodbrane za žene su potpuno besplatni, a organizuju se dva puta godišnje.

- Par učenica me je pre nekoliko godina zamolilo da napravimo kurseve, kad smo napravili prvi kurs iznenadio sam se koliko devojke imaju problema - rekao je Nedeljko Ašanin, predsednik udruženja „Tori“

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Interesovanje žena za samoodbranu je primetno na svakom od kurseva, pa udruženje „Tori“ najavljuje da će nastaviti da ih održava kao i do sada.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:22

VRUĆINE U KRAGUJEVCU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja