KORONA SE JOŠ NE PREDAJE: Na području Mačvanskog okruga 8 pozitivnih na kovid -19 duplo više nego dan pre!
Foto: T. ilić

ne posustaje

KORONA SE JOŠ NE PREDAJE: Na području Mačvanskog okruga 8 pozitivnih na kovid -19 duplo više nego dan pre!

Srbija -

LOZNICA – Osam pozitivnih uzoraka na kovid -19 potvrđeno je u četvrtak, duplo više nego dan pre, na području Mačvanskog okruga.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje po četiri pozitivna otkrivena su u Šapcu i Loznici dok ih u šest opština okruga nije bilo. Broj obolelih povećan je za osam i sada ih je dvadeset i četiri. Šabac je ponovo dvocifren sa trinaest osoba koje boluju od kovida, u Loznici ih je osam, dok po jednu imaju Bogatić, Krupanj i Vladimirci, a bez njih su samo Mali Zvornik i Koceljeva koja ih nema duže od mesec dana, još od 15. juna.

U lozničkom Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i dalje ima posla. U četvrtak je pregledano 29 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, njih petnaest javilo se prvi put sa imptomima mogućeg kovida dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je dvanaest pacijenata i dijagnostikovana je jedna nova pneumonija. Iz Trijaže su četiri pacijenta upućena infektologu gde je ukupno obavljeno devet pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, pri čemu je za njih šest to bio prvi dolazak tim povodom. Danas su u Opštoj bolnici hospitalizovana dva pacijenta za koje se sumnja da imaju kovid infekciju.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track