02:12

NAJVIŠE TRAŽE POSAO ZIDARA I TESARA: U Sremskoj Mitrovici 12.000 NEZAPOSLENIH!

KURIR TELEVIZIJA

NAJVIŠE TRAŽE POSAO ZIDARA I TESARA: U Sremskoj Mitrovici 12.000 NEZAPOSLENIH!

Srbija -

Oko 600 poslodavaca potražuje nove zaposlene na teritoriji Srema, a to je više od 2.000 radnih mesta. Međutim, ono što se pojavljuje kao problem u posredovanju između privrednika i kandidata, jeste to što nemaju odgovarajuću struku.

Direktorica filijale nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici Marijana Grabić rekla je ne što više o stanju nezaposlenosti u Sremu:

- Na evidenciji nacionalne službe za zabošljavanje filijale za Sremsku Mitrovici nalazi se 12.000 nezaposlenih lica. Ono što možemo da konstatujemo jeste da na današnji dan u odnosu na neki prethodni period taj broj je manji. Najveći broj zaposlenih u toku 2021. godine bilo je u aprilu i verovatno jedan od velikih razloga zašto se veliki broj ljudi prijavilo jeste novčana naknada koja se dodeljivala za nezaposlena lica - rekla je Grabićeva, a na pitanje ko se najpre zapošljava i ko je najtraženiji, rekla je:

- Ono što mi možemo da zaključimo kroz te prijave jeste da su najtraženija zanimanja vezano za neku građevinsku delatnost, znači keramičari, zidari, tesari, tu su i neka druga zanimanja poput mesara. Često novi investitori koji dolaze zapošljavaju lica koja su motivisana i spremna da steknu nova zanimanja i veštine bez obzira na obrazovni profil koji imaju - rekla je Marijana Grabić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:35

PREDMETI IZ MUZEJA U SREMSKOJ MITROVICI U OPASNOSTI OD PROPADANJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track