VATROGASCI CELU NOĆ VODILI BORBU S VATROM NA VISOVIMA IZNAD MOKRE GORE: Požar jutros opkoljen sa 3 strane, očekuje se helikopter
Foto: Printscreen/RTS.rs

non-stop na terenu

VATROGASCI CELU NOĆ VODILI BORBU S VATROM NA VISOVIMA IZNAD MOKRE GORE: Požar jutros opkoljen sa 3 strane, očekuje se helikopter

Srbija -

Čitave noći trajala je na visovima iznad Mokre Gore borba više od 15 vatrogasaca sa požarom koji je u ovom delu Srbije buknuo u nedelju popodne i potpomognut jakim vetrom, visokim temperaturama počeo da se širi po okolnim livadama i borovoj šumi.

Mokra Gora, požar
foto: Printscreen/RTS.rs

Po nezvaničnim podacma sa terena, požar je jutros lokalizovan, opkoljen je sa tri strane, trenutno se vatrogasci trude da zatvore jedan "levak" u kome se vatra i dalje širi. Nema ugroženih doaćinstava niti ljudi, a tokom noći nije bilo povređenih.

Na jako nepristupačno terenu tokom noći probijena su i dva pristupna puta kako bi se tehnika i vatrogasci što više približili centru požara, jutros je izvedeno i izviđanje terena pa bi uskoro u gašenje požara trebalo da se uključe i helikopteri.

Mokra Gora, požar
foto: Printscreen/RTS.rs

Vatrogasci se iznad Mokre Gore suočavaju sa izuzetno nepristupačnim terenom,radi se uglavnom o dubokim klancima, liticama, veliki probelm je i jak vetar koji i dalje duva, visokre temprature.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je sinoć da je, kako bi požar na Mokroj Gori bio stavljen pod kontrolu, uputilo dodatno ljudstvo i tešku mehanizaciju na tu planinu.

Mokra Gora, požar
foto: Printscreen/RTS.rs

MUP je naveo da je upućeno još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, kao i 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite.

U saopštenju je navedeno da su na Mokru Goru upućeni i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, su na terenu, a dodatne snage su im upućene kako bi "stavile pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu"."S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, biće pojačano dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara", naveo je MUP:

Kurir.rs/Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track