JOŠ JEDNO PRIZNANJE ŠKOLI ANIMIRANOG FILMA: Vranjskim animatorima prva nagrada na Međunarodnom festivalu
Foto: T. S.

lepo

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ŠKOLI ANIMIRANOG FILMA: Vranjskim animatorima prva nagrada na Međunarodnom festivalu

Srbija -

Škola animiranog filma Vranje osvojila je prvu nagradu za animirani film "Porodica", na 51. Međunarodnom festivalu amaterskog filma "Žisel". Festival je održan od 6. do 8. avgusta 2021. godine u Omoljici.

Film "Porodica"su uradila deca, polaznici ŠAF-a, uzrasta od 10 do 15 godina, pod vođstvom mentorke Nele Ćurčije.

Žiri festivala je ŠAF-u dodelio plaketu "Zlatni suncokret", diplomu i 25.000 dinara.

Inače, ovaj film namenski je uradjen prošle godine za međunarodni projekat "Mult-most", koji okuplja mlade animatore iz nekoliko zemalja, a koji se svake godine održava u Novosibirsku u Rusiji.

Vranjski animatori godinama unazad dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu, što je samo potvrda neverovatne inspiracije, predanog rada i kreativnosti talentovanih polaznika, ali i njihovih mentora.

U Vranju će u septembru biti održan 7. Svetski festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž 2021".

Organizator festivala je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Za festival je prijavljeno 1.723 filma iz 101 države sveta Festival će biti održan od 13. do 17. septembra u Vranju. Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Već po tradiciji dodeliće se prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track