02:19

TAMBURICA FEST OTVORILI FIJAKERI: Ponovo se vratio zvuk vojvođanskih nota, ovaj put gostuju i BRAZILCI!

KURIR TELEVIZIJA

TAMBURICA FEST OTVORILI FIJAKERI: Ponovo se vratio zvuk vojvođanskih nota, ovaj put gostuju i BRAZILCI!

Srbija -

Fijakeri su ponovo izašle na ulice Novog Sada i najavile početak 14. po redu međunarodnog festivala tamburice. Organizatori najavljuju mnogo iznenađenja tokom dve večeri na Petrovaradinskoj tvrđavi, a posebno iznenađenje su muzičari iz Turske i Brasila, rekla je Jelena Pejčić ispred "Tamburica festa".

Tamburica Fest
foto: Kurir Televizija

- Što se tiče Turske, to je čuveni kvintet iz Anadolije koji je došao sinoć, sinoć sam ih čula kako sviraju i rekla sam "Idem u prvi red". Oni nastupaju od 21:10 pošto u 21:00 turski ambasador Hami Aksoji otvara festival ispred zemlje prijatelja festivala i odmah nakon njega nastupa turski orkestar i tako otvaramo ovogodišnji festival - rekla je Pejčićeva.

Tamburica Fest
foto: Kurir Televizija

Posle defilea fijakera u centru Novog Sada, građane je dočekala parada tamburaških bandi sa preko stotinu muzičara.

Muzički urednik "Tamburica fest" Danijel Ninković kaže da je program festivala drugačiji, ali da je pre svega tamburaški. Pet orkestara ukrstiće tambure na takmičenju za prestižnu nagradu, dok će posetioci imati prilike da uživaju u 12 vokalnih solista iz Srbije i regiona.

Tamburica Fest
foto: Kurir Televizija

- Brazilski izvođač stvarno jeste jedno inenađenje i za nas i za publiku. Dama se zove Đulijana Olm iz Brazila, vokalna solistkinja, sjajna vokalna solistkinja koja će nastupati u takmičarskom delu koja se odnosi na najbolju autorsku pesmu - rekao je Ninković.

Bonus video:

05:06

VOJVODINA DEO NACIONALNE KAMPANJE “LETUJMO U SRBIJI”: Subotica i Palić imaju šta da ponude

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track