SPEKTAKL U NOVOM SADU: Opera SNP otvara sezonu Verdijevom Aidom pod vedrim nebom
Foto: Beta/Dragan Gojić

izazov

SPEKTAKL U NOVOM SADU: Opera SNP otvara sezonu Verdijevom Aidom pod vedrim nebom

Srbija -

NOVI SAD - Opera Sprskog narodnog pozorišta (SNP) otvoriće 161. sezonu najstarijeg teatra u Srbiji izvođenjem Veridijeve opera Aida na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštilo je danas to pozorište, i najavilo spektakl na otvorenom, sa više od 350 učesnika na sceni.

Aida će, ističu u SNP, biti izvedena u skladu sa originalnom idejom kompozitora, pod vedrim nebom, među zidinama Petrovaradinske tvrđave.

"Biće to opersko iskustvo nalik onome u Verdijevo vreme, kada su se kalendari podešavali spram velikih premijera. Najstariji nacionalni teatar, u tako teškim okolnostima, otvara još jednu sezonu. Već je to izazov", izjavio je direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Podseća da Opera SNP, u godini kada ceo svet obeležava 120 godina od smrdi Verdija, slavi tri velika jubileja: 160 godina pozorišta, kao i 120 godina od smrti velikog kompozitora Verdija i 150 godina od praizvedbe Aide.

Predstava će, iako na otvorenom, biti izvedena u skladu sa svim kovid preporukama Kriznog štaba, a karte će se uskoro naći u prodaji na blagajni pozorišta i online servisima.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track